fbpx
 

Șoferul unui Porsche care s-a urcat băut la volan și a produs un accident s-a dus să mai bea o votcă până la sosirea polițiștilor


Radian Brătianu, un bărbat de 50 de ani din Vaslui, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare deoarece a provocat un accident conducând băut. Sentinţa, care nu este definitivă, scoate la iveală că în aşteptarea Poliţiei, şoferul de Porsche s-a dus să îşi mai ia o votcă.

Judecătoria Tecuci a pronunţat o primă sentinţă într-un dosar de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, în care a fost judecat un bărbat care, fiind băut, s-a urcat la volanul unui Porsche şi a provocat un accident rutier în urma căreia două persoane au fost rănite uşor, scrie „Adevărul”.

Accidentul a avut loc în 29.06.2021, pe DE 581 în afara localităţii Comeşti, la intersecţia cu DC 67. În urma accidentului, şoferul cu Porsche, vinovat de producerea accidentului, a fost testat reieşind o alcoolemie de 1,41 g% în sânge la prima testare şi 1,19 g% în sânge la a doua testare.

Atât în cadrul anchetei, cât şi la proces, şoferul a recunoscut că a consumat alcool, declarând că înainte de accident „a luat masa de prânz împreună cu fiica sa la domiciliul acesteia, consumând înainte de masă aproximativ 100 ml de votcă”.

Victimele accidentului au declarat că Radian Brătianu a consumat alcool inclusiv după producerea accidentului, în aşteptarea Poliţiei. Bărbatul a recunoscut că a consumat alcool după producerea accidentului, susţinând că „întrucât se simţea ameţit, a mers la un local din apropiere, unde s-a spălat pe faţă şi a consumat o cafea, 0,5 l apă şi 100 ml votcă”.

În urma procesului de la Judecătoria Tecuci, Radian Brătianu a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare.

„Inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii; acesta şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii iar în raport de persoana inculpatului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de faptul că acesta este la primul impact cu legea penală din România şi a avut o atitudine sinceră, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că executarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinate”, şi-a justificat judecătorul decizia. 

Sentinţa Judecătoriei Tecuci nu este definitivă.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31