fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Vremea Nouă Foto: Vremea Nouă

Nuntă între blocuri, la Vaslui: alee blocată de petrecăreți, fanfara la concurență cu slujba de la biserică. Polițiștii au venit... de au plecat (VIDEO)


O familie venită din Marea Britanie a făcut spectacol pe o stradă din Vaslui. Locatarii blocurilor din zonă au chemat Poliţia după ce organizatorii unei nunţi au montat un cort pe o alee destinată trecătorilor, iar o fanfară le-a scos peri albi.

A fost scandal la Vaslui, duminică, 31 iulie. Locatarii blocurilor din vecinătatea bisericii Sfânta Parascheva au fost nevoiţi să suporte ore în şir vacarmul asurzitor al unei fanfare chemată de organizatorii unei nunţi, o familie stabilită în Marea Britanie.

După 40 de minute de cântat a apărut şi un echipaj de Poliţie, în urma unei reclamaţii primite de la locatarii din zonă. Poliţiştii au fost primiţi pe melodia „Marşul”, ca şi cum erau musafirii de onoare aşteptaţi, scrie „Vremea Nouă”.

La un semn al organizatorului, fanfara a încetat să mai chinuie urechile locatorilor, iar pe fundal a început să se audă în surdină „Tatăl Nostru”, de la biserica aflată la o sută de metri de blocul nuntaşilor.

După o scurtă discuţie, oamenii legii au realizat că organizatorii evenimentului interpretaseră eronat un act emis de Poliţia Locală din Vaslui, prin care li se aducea la cunoştinţă să nu tulbure ordinea şi liniştea publică şi nicidecum să instaleze un cort pe alee şi să cheme o fanfară, care a creat o zarvă de nedescris.

Poliţiştii, însoţiţi şi de un echipaj al Jandarmeriei, s-au chinuit minute bune, fără succes, să îi convingă pe organizatori să ia cortul de pe alee şi să trimită fanfara acasă.

„Ce fac cu toţi oamenii aceştia? Am făcut o masă, o să vină acuşi şi cameramanul. Ce să fac? Opresc distracţia la oameni?! Au cheltuit nişte bani (n.r. cel mai probabil mirii) şi noi”, le-a spus sec poliţiştilor o femeie, una dintre organizatorii evenimentului, scrie „Vremea Nouă”.

Un alt participant la nunta organizată ad-hoc între blocuri a comentat zeflemitor: „Uite vine şi Jandarmeria, băi! Câte echipaje…. E o intervenţie puternică, deci cheamă toată Poliţia. Că, deh! E o intervenţie puternică!”.

„Da’ ce! Am spânzurat pe cineva? Aşa-i în România! Uite cum e în România! Bă (n.r. adresându-se mulţumii). Cine a sunat? Cui nu-i convine, acolo la Poliţie, ce facem noi aici? Avem foaie la mână! Care-i duşmanul acela? Vin şi eu o dată pe an acasă şi mă trezesc cu reclamaţii. Daţi-o dracului de treabă!”, s-a dezlănţuit o femeie, una dintre organizatorii nunţii.

Între timp, poliţiştii i-a explicat soţiei organizatorului că hârtia „pe care o au la mână” nu este o autorizaţie, ci doar un document care le permite acea adunare, cu condiţia să nu tulbure liniştea publică. Le-au aplicat un avertisment verbal, avertizându-i că dacă vor fi nevoiţi să revină, vor fi sancţionaţi contravenţional.

Organizatorii i-au ignorat complet, dovadă că, până să urce în maşini, le-au cerut muzicanţilor din fanfară să îşi reia programul, astfel că autospecialele de Poliţie şi Jandarmerie s-au retras în ritmuri lăutăreşti, spre disperarea locatarilor din zonă.

Încă o oră şi jumătate a durat vacarmul creat de fanfară, iar poliţiştii nu au mai revenit. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui a precizat ulterior că organizatorii nunţii au fost sancţionaţi contravenţional.

 

Sursa: Adevărul


ROGESI

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Cartierul Austriac