fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Știrile PRO TV Foto: Știrile PRO TV

Un tânăr din Suceava a murit pe litoral: a intrat în apă deși este ridicat steagul roșu


Un tânăr de 23 de ani, din Suceava, venit în vacanță în stațiunea Saturn, a murit luni dimineață, purtat în larg de valurile furioase.

Salvamarii din Eforie aleargă pe plajă încă de la primele ore ale dimineții și îi avertizează pe turiști că este arborat steagul roșu, iar valurile mari și curenții puternici le pun viata in pericol. Au scos până acum din apele învolburate peste 15 tineri.

Din păcate, săptămâna începe cu o veste proastă de la mare. Un tânăr, de 23 de ani, din Suceava și-a pierdut viața în această dimineață, după aproape o oră și jumătate de rescuscitări, relatează Știrile PRO TV. Turistul a intrat în mare și nu s-a mai întors. Prietenii i-au alertat pe salvamari și după 10 minute de căutări l-au găsit și l-au adus la mal.

Era inconștient, iar medicii de la SMURD sosiți la fața locului l-au resuscitat aproape o oră și jumătate în speranța că îl vor aduce în simțiri. Din păcate, nu a fost așa. Este steag roșu încă de duminică în sudul litoralului. Cele mai periculoase zone sunt plajele de la Eforie nord, Costinești și Saturn. Aici se formează curenți puternici, iar valurile sunt foarte mari.

Chiar și înotătorii cu exeriență pot întâmpina probleme iar colacele ori saltelele de plajă nu ajută cu nimic într-o situație periculoasă. Salvamarii au scos 15 tineri din apele mării furioase, la Eforie Nord, iar în Costinești au fost dublate efectivele salvatorilor după ce salvamarii au scos peste 50 de oameni dintre valuri. Din fericire, sunt în afara oricărui pericol.

Steagul roșu interzice scăldatul în mare însă, din păcate, salvamarii nu au niciun temei legal prin care să nu le permită oamenilor accesul în mare. Cei mai mulți dintre ei ignoră avertismentele și se ajunge astfel la tragedii precum aceasta luni.

Și în weekendul ce tocmai a trecut, care a fost cel mai aglomerat din acest sezon, salvamarii au scos din apă peste 50 de oameni, care nu au ţinut seama de faptul că, în stațiunile din sud era arborat steagul roșu.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30