fbpx
 
Foto: Facebook/FRNPM Foto: Facebook/FRNPM

Ce scrie presa internațională despre performanța lui David Popovici. L'Equipe: „E singur pe planeta sa”


Înotătorul român David Popovici a câștigat, luni, o nouă medalie de aur în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Presa internațională s-a întrecut în laude la adresa românului.

Minunea din România, David Popovici, a devenit campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie, scrie cotidianul Le Figaro.

Cu un minut, 42 de secunde şi 97 de sutimi, Popovici şi-a dublat titlurile de la Roma, după cel de la 100 metri liber.

Doar germanul Paul Biedermann, recordmanul mondial, cu 1 minut şi 42 de secunde, şi legenda americană Michael Phelps (1.42.96) sunt înaintea românului, scrie sursa citată.

Şi Gazzetta dello Sport remarcă faptul că Popovici a dominat la 200 metri liber, după ce s-a impus şi la 100 metri liber.

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L'Equipe.

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1'42''97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2''63) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2''92).

Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1'42"00)", au mai scris jurnaliştii de la publicaţia franceză.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: