fbpx
 
Foto: Facebook/Tandem et Cie Autour du Monde Foto: Facebook/Tandem et Cie Autour du Monde

Cum au ajuns doi turiști canadieni să creadă că România a fost invadată de Rusia din cauza unui mesaj RO-Alert


Doi turiști au trăit spaima vieții lor, după ce au crezut că România a fost invadată de Rusia, din cauza unui mesaj Ro-Alert, relatează Știrile PRO TV.

Cei doi au primit un mesaj RO-Alert care anunța prezenta unui urs în zona Toplița și în care se recomanda locuitorilor să nu iasă pe Strada Murelor.

Problema a fost cu citirea cuvântului URS. Bărbatul a confundat acest cuvânt cu URSS și a crezut că România a fost invadată de Rusia.

Ei și-au povestit pățania pe un grup de Facebook unde păstrează un jurnal al călătoriilor făcute.

Apoi, oamenii au explicat, pe același grup, că a fost o încurcătură și au cerut scuze celor care au fost îngrijorați din cauza lor.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, Helene și cu mine am fost treziți de o alertă trăsnet emisă de serviciile de urgență din România, prin intermediul dispozitivelor noastre electronice. Însoțită de un text în limba română care descria situația de urgență, într-o limbă pe care niciuna dintre noi nu o cunoștea...”, a povestit el.

„În ceea ce mă privește, tradusem greșit URS prin URSS și am dedus că rușii veneau în România, uf! În cele din urmă, fiul meu Richard a rezolvat enigma, la 7.200 km de noi, în Montreal, și cu 7 ore de decalaj”, a continuat el.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: