fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Express de Banat Foto: Express de Banat

Un covor pe care erau prinse 3.000 de monede de 50 de bani a fost furat la Timișoara. Opera de artă a fost expusă pe stradă


O lucrare artistică a fost furată la Timișoara, la mai puțin de 12 ore de când fusese expusă pe o stradă din oraș. Creația consta într-un covor, pe care erau prinse trei mii de monede de câte 50 de bani.

Valoarea de 1.500 de lei l-a atras irezistibil pe un admirator, care s-a chinuit, totuși, să transporte opera care cântărea 23 de kilograme.

În mod ironic, lucrarea era gândită să atragă atenția asupra nerespectării legilor.

Lucrarea „Amendia” a fost amplasată pe o stradă din apropierea centrului Timișoarei și la ea au muncit opt arhitecți. Covorul plin cu bani a fost atârnat pe un cadru din fier, însă după câteva ore a rămas doar suportul.

Simina Cuc, arhitect: „Pur și simplu mi se pare frapant cât de repede a reușit să dispară. Asta cred că m-a uimit cel mai tare. Sunt foarte curioasă de părerile concetățenilor noștri, vis a vis de acest subiect, dar până la urmă exista și acestă curiozitate din partea noastră, vis a vis de cât poate să rămână așa un obiect.”

Numele lucrării - Amendia - vine tocmai de la cuvântul amendă, iar creația face parte din Bienala timișoreană de arhitectură, în care sunt incluse aproape 150 de exponate.

Alexandra Trofin, coordonatoar: „Vorbim despre oraş ca fiind un bun comun în care cu toţii contribuim. Avem o responsabilitate și drepturi, iar expoziția principală își extinde teritoriul, nu doar într-un spațiu interior, ci pe un traseu de 23 de km prin oraș.”

Organizatorii expoziței nu vor depune plângere, aşa că poliția nu face cercetări.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: