fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Colaj foto: Facebook/Garda de Mediu Constanța Colaj foto: Facebook/Garda de Mediu Constanța

Firmă de construcții din Constanța, amendată cu 20.000 de lei pentru că evacua în Marea Neagră apa provenită de la lucrări


O societate de construcţii a fost amendată cu 20.000 de lei de către Garda de Mediu Constanţa după ce s-a constatat că, la un şantier deschis în staţiunea Mamaia, apa de la lucrările efectuate la fundaţia imobilului a fost evacuată prin pomparea ei în Marea Neagră, au informat, luni, reprezentanţii instituţiei.

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut verificări în urma apariţiei unui videoclip pe reţele de socializare.

„Urmare a unui videoclip apărut în spaţiul on-line, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au efectuat verificări la organizarea de şantier a proiectului din staţiunea Mamaia. S-a constatat că apa de la lucrările de fundare a imobilului de pe str. Lamia se evacuează prin pompare în mare, prin intermediul furtunelor amplasate pe plajă. Condiţiile stabilite prin avizul emis de ABA Dobrogea Litoral privind evacuarea apelor de epuisment, respectiv monitorizarea volumelor de apă evacuate, realizarea analizelor pentru apa evacuată în mare, poziţionarea şi fixarea furtunelor astfel încât să nu se afecteze plaja în zona de descărcare nu au fost respectate, faptă ce constituie contravenţie prevăzută de OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei", a transmis Garda de Mediu Constanţa, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, societatea care realizează lucrările menţionate a fost amendată cu 20.000 de lei şi s-au dispus măsuri de remediere a neconformităţilor identificate pe timpul controlului.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31