fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: ISU Botoșani Foto: ISU Botoșani

600 de elevi evacuați de pompieri dintr-o școală din Botoșani: o profesoară a fost rănită


600 de elevi au fost evacuați de către pompierii botoșăneni, după ce o lampă de iluminat a luat foc, iar un cadru didactic a fost rănit la gleznă, primind îngrijiri de la medicii SAJ.

O lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, situat la etajul I al Școlii Generale nr. 14 din municipiul Botoșani, a luat foc, luni, în timpul orelor de curs, scrie „Adevărul”.

Alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simțit miros de fum, iar cei peste 600 de elevi au fost evacuați de către cadrele didactice. În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat, în cel mai mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Botoșani, cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și două ambulanțe SAJ.

Aceștia au constatat că ardea o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat. Un cadru didactic care a suferit un traumatism la glezna a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul Serviciului de Ambulanță Județean sosit la fața locului.

Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. La fața locului au ajuns prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul șef al ISU Botoșani, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și inspectorul șef al IPJ Botoșani.

Aceștia au dispus verificarea modului de exploatare a instalației electrice și a efectuării reviziilor tehnice periodice.

Școala are autorizație de securitate la incendiu.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: