fbpx
 
Imagini cu  preotul Calistrat, supărat pe enoriașii care nu au bani de pomelnice: „La mine vii cu 5 lei? Mă iei de prost?” (VIDEO)

Imagini cu preotul Calistrat, supărat pe enoriașii care nu au bani de pomelnice: „La mine vii cu 5 lei? Mă iei de prost?” (VIDEO)


Noi imagini cu preotul Calistrat, anchetat pentru că a lovit recent o femeie. În videoclipul postat pe rețelele sociale de polițistul Marian Godină, preotul povestește enoriașilor un episod în care o femeie i-a cerut să o ajute cu un pomelnic, deși nu avea bani. „Vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare,” a spus preotul.

„Venise într-o zi o cucoană și mi-a zis: Părinte sunt așa de supărată, dacă vreți să-mi faceți un pomelnic, dar să știți că nu am bani. Zic nu mă lua așa. Cât ai dat la vrăjitoare unde ai fost? Păi am dat 1000 de lei. Și la mine vii cu 5 lei? Mă iei de prost? Vii cu 100! 10% din cât ai dus acolo. De ce preotul e mai prost și trebuie să-ți facă rugăciune pe 5 lei și aia te prostește și îți spune 3 gogoși și îi dai 1.000? Nu suport treaba asta! Vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare!”, le-a spus părintele Calistrat enoriașilor, conform Digi24.

Preotul Calistrat este anchetat după ce a lovit o enoriașă chiar în curtea lăcașului de cult. S-a întâmplat în fața mai multor martori, iar incidentul a fost filmat de o persoană aflată în apropiere.

Până la finalizarea anchetei, părintele Calistrat este oprit de la slujire. Asta înseamnă că nu mai poate oficia slujbe şi nu mai poate spovedi, însă poate sta de vorbă cu credincioşii şi poate participa la Sfânta Liturghie, dar nu ca preot slujitor.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate", a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30