fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: WeRadio Foto: WeRadio

Conserva cu „urme de urs”, de vânzare într-un magazin din Secuime. De ce nu poate ANPC să retragă excrementele de pe piață


Conserva cu „urme de urs” este la vânzare într-un magazin din România. În Secuime, excrementele de urs au fost puse la conservă, iar produsul nu poate fi oprit de la comercializare pentru că... nu este de mâncare.

Conserva cu „urme de urs” are 30 de grame de conținut, iar firma producătoare garantează că excrementele animalului sălbatic sunt autentic-secuiești, arată Profit.ro.

Eticheta de pe conservă arată faptul că produsul conține 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanți, vegan”, iar nedeschis, își păstrează calitatea pe termen nelimitat. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Șeful OPC explică însă că produsul nu poate fi retras de la comercializare, deoarece pe etichetă scrie că nu este destinat consumului de către oameni. „Se vinde la noi în județ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör și chipsurile cu aceeași denumire. Am înțeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicație”, a declarat comisarul-șef adjunct al OPC Covasna, Mircea Diacon, pentru WeRadio, arată sursa citată.

Și ca lucrurile să fie și mai ciudate, iar conserva să semene cu altele asemenea ei, dar care sunt alimente, are și un termen de valabilitate, inutil. Excrementele ursului pot fi folosite și ca o plastilină, mai afirmă producătorii pe etichetă.

„Se dă și un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înțeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld și că se poate lucra cu el, se poate lua în mână și mula ca o plastilină, așa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu știu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el și îl bagă în gură?”, a declarat mai spus comisarul-șef adjunct al OPC Covasna.

Eticheta are un avertisment, prin care se explică faptul că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor. „Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucățică mică înăuntru, e ușoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a mai spus comisarul-șef OPC, pentru sursa citată.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31