fbpx
 
Tânăr înarmat cu un pistol letal și mai multe arme albe, prins într-o discotecă din Gheorgheni. A fost reținut de polițiști

Tânăr înarmat cu un pistol letal și mai multe arme albe, prins într-o discotecă din Gheorgheni. A fost reținut de polițiști


Poliţiştii au desfăşurat o amplă acţiune în zona Gheorgheni, în urma căreia un bărbat a fost reţinut, au fost aplicate mai multe amenzi, au fost confiscate bunuri şi au fost constatate infracţiuni, a informat, duminică, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita.

Acţiunea a avut loc sâmbătă, iar la ea au participat poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, poliţişti de ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Gheorgheni, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor de la Acţiuni Speciale şi al jandarmilor.

Potrivit sursei citate, la controlul efectuat la o discotecă din oraş a fost identificat un tânăr de 20 de ani care avea asupra sa un pistol calibrul 9 milimetri şi un încărcător în care se aflau opt cartuşe, despre care s-a constatat că erau deţinute ilegal. De asemenea asupra tânărului s-au găsit mai multe obiecte interzise, respectiv un cuţit, un briceag cu zimţi din metal şi un pumnal, relatează Agerpres.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Harghita, iar poliţiştii efectuează în continuare cercetări, sub coordonarea procurorului, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. În cauză a fost întocmit un dosar penal „pentru săvârşirea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi nerespectări ale prevederilor Legii nr. 86/2006", precizează Biroul de Presă al IPJ Harghita.

La localul respectiv au fost găsite şi încasări neînregistrate, fiind aplicată o amendă de 2.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au efectuat un control şi la o altă discotecă din Gheorgheni şi au identificat un tânăr de 25 de ani, din oraş, care avea asupra sa un plic din plastic ce conţinea substanţe suspecte, posibil din categoria drogurilor. Plicul a fost confiscat iar substanţa va fi analizată în laboratoarele de profil, urmând să se aplice măsurilor legale ce se impun.

La acelaşi local s-a aplicat o amendă de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscaţi şi 635 de lei, nefiscalizaţi. De asemenea, s-a mai aplicat o amendă pentru nerespectarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În cadrul aceleiaşi acţiuni din zona Gheorgheni au fost aplicate trei amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, au fost reţinute două permise de conducere pentru conducere sub influenţa alcoolului şi un certificat de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, au fost confiscaţi aproximativ patru metri cubi de material lemnos, fiind aplicată o sancţiune de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: