fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: IPJ Neamț Foto: IPJ Neamț

Bărbat din Neamț dus cu forța la Psihiatrie după ce și-a stropit casa cu benzină, s-a baricadat cu o butelie în pod și a amenințat că dă foc


Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Bărcăneşti, a fost reţinut de poliţişti şi apoi internat la Psihiatrie după ce, duminică, şi-a stropit casa cu benzină, apoi s-a baricadat în podul locuinţei şi a ameninţat că dă foc.

Poliţiştii din localitate au fost sesizaţi de vecinii bărbatului că acesta ameninţă că îşi va incendia locuinţa.

„Întrucât din interior se simţea miros puternic de substanţă inflamabilă, iar persoana în cauză se afla baricadată în podul imobilului, la faţa locului au fost alocate forţe de intervenţie din cadrul IPJ Neamţ, luptători din carul Serviciului de Acţiuni Speciale Neamţ, împreună cu un negociator din cadrul acestei structuri şi pompieri din cadru ISU Neamţ. Echipajele de intervenţie au procedat la delimitarea zonei de risc, evacuarea imediată a tuturor persoanelor din împrejurimi, iar cu sprijinul autorităţilor locale s-a procedat la debranşarea locuinţei de la reţeaua electrică. Pompierii din cadru ISU Neamţ şi grupele SAS Neamţ au procedat la efractarea acoperişului imobilului, pulverizarea cu jet puternic de apă, după care s-a procedat la imobilizarea persoanei în cauză", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au găsit în podul locuinţei o butelie de gaz cu arzătorul cuplat la aceasta, un aragaz de campanie şi mai multe bunuri ce puteau întreţine un eventual incendiu.

Poliţiştii au întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de distrugere, urmând ca luni să fie sesizată Judecătoria Piatra-Neamţ cu propunerea de luare a măsurii de siguranţă a internării involuntare, conform prevederilor legale.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31