fbpx
 
Un rus a fost amendat pentru discreditarea armatei după ce a povestit un vis pe care l-a avut cu Zelenski

Un rus a fost amendat pentru discreditarea armatei după ce a povestit un vis pe care l-a avut cu Zelenski


Un tribunal din Siberia l-a amendat pe un localnic pentru discreditarea forțelor armate ale țării după ce acesta a povestit pe rețelele de socializare despre un vis pe care l-a avut cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Meduza.

Ivan Losev a fost amendat cu 30.000 de ruble (450 de euro) de către Tribunalul Districtual Central din Chita, un oraș din sud-estul Siberiei, după ce a scris pe Instagram despre visul pe care l-a avut cu președintele Ucrainei.

Contactat de jurnaliștii de la Meduza, un site de investigații interzis în Rusia încă din luna martie, Losev le-a relatat acestora că acesta a avut legătură cu decretarea mobilizării în Rusia, el visând că a fost dus într-o tabără rusească de instrucție unde au sosit forțele armate ucrainene:

„I-au legat pe toți, vor să tragă, iar în acel moment Zelenski merge pe lângă mine și îmi spune: 'Oh, ți-am văzut poveștile pe Instagram, Slavă Ucraina!'. Îi răspund: 'Glorie eroilor!'. Zelenski mă lovește cu bucurie pe umăr și spune: 'Deci, dă-i drumul, împușcă-i pe toți ceilalți'.

Bărbatul a mai spus că a fost surprins că „lucrurile mai dure” pe care le-a scris pe rețeaua de socializare nu au intrat în dosarul întocmit de procurori.

„Cel puțin visul cu Zelenski ar fi putut fi îndepărtat [din dosar] pentru a nu ne face de rușine”, le-a spus Losev celor de la Meduza.

Bărbatul afirmă că crede că a început să fie urmărit de autorități din luna iulie însă potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii ruși el a fost denunțat abia la sfârșitul lunii septembrie de către un agent junior al FSB, însoțindu-l cu tipărituri ale postărilor cetățeanului din Chita.

Dosarul a ajuns în instanță pe 7 decembrie, judecătorul de caz dispunând a doua zi amendarea lui Losev. Bărbatul a relatat însă că el nu a participat la ședința de judecată deoarece nu a fost avertizat cu privire la ora exactă a acesteia.

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat încă de la începutul lui martie o lege care interzice răspândirea de „informații false” despre forțele armate ale țării.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30