fbpx
 
Valea Lupului are propriul mall: magazine, restaurant, bowling, biliard și o terasă imensă. Ideal pentru mii de familii cu copii

Valea Lupului are propriul mall: magazine, restaurant, bowling, biliard și o terasă imensă. Ideal pentru mii de familii cu copii


În cea mai densă suburbie a Iașului trăiesc multe familii cu copii mici. Noul complex comercial din Valea Lupului este destinația perfectă pentru petrecerea timpului liber

Un centru comercial cu spații de recreere, magazine și restaurante este aproape de finalizare pe strada Soarelui din Valea Lupului. Va fi inaugurat oficial în primăvara anului viitor și se adresează locuitorilor din Valea Lupului, Rediu și Păcurari – un bazin de peste 30.000 de oameni.
Este noua etapă a dezvoltării urbane în suburbii: complexe comerciale și spații de recreere în mijlocul noilor cartiere din jurul Iașului. Miile de familii din suburbii, cu venituri mari și standarde ridicate, nu mai sunt obligate să stea zeci de minute în trafic până la centrele comerciale din interiorul orașului.
„Găsesc aici tot ce le trebuie: produse alimentare, haine, cadouri, produse farmaceutice, locuri de joacă, restaurante pentru o seară plăcută în familie, spații de distracție. Nu trebuie să existe doar blocuri și case, astfel de centre sunt importanet pentru comunitate”, explică directoarea proiectului, Daria Băcăoanu.

Un proiect gândit pentru comunitate

Comunele din jurul Iașului sunt într-o efervescență imobiliară, se construiesc sute de case și de blocuri, dar investițiile în centre comerciale sunt aproape inexistente.

La Valea Lupului, pe strada Soarelui, a fost ridicat un complex comercial cu o suprafață de 3.000 mp utili, aflat pe ultima sută de metri a amenajărilor interioare. Clienții au la dispoziție 60 de locuri de parcare la nivelul solului, pe ambele laturi ale clădirii.
Dezvoltatorii l-au numit Cubic Plaza și-l vor inaugura în această primăvară, cu toate funcțiunile. În prezent, a fost deschisă doar o parte a clădirii: la parter există un Mega Image, iar la etaj un magazin Pepco și o farmacie Dr. Max.
„În afară de aceste spații comerciale deja inaugurate, vor mai, alte magazine, un restaurant, o sală pentru evenimente, un fast food, un loc de joacă pentru copii, un club de biliard și bowling. Terasa este circulabilă și va primi, de asemenea, o utilizare, mai ales că priveliștea asupra dealurilor din jur este atractivă”, spun dezvoltatorii.
Aceștia explică faptul că centrul comecial a fost gândit pentru comunitate; familiile tinere nu trebuie să se mai deplaseze printr-un oraș aglomerat pentru a-și petrece timpul liber.

Centrul comercial se adresează unui oraș de 30.000 de locuitori

Noul complex comercial de pe trasa Soarelui este destinat, în principal, locuitorilor din Rediu și Valea Lupului. Dar este spațiul perfect și pentru locuitorii blocurilor din capăt Păcurari. În total, în cele două comune și în zona de la ieșire din Iași sunt aproximativ 30.000 de oameni.
Investiția, care este cifrată la câteva milioane de euro, a fost începută în august 2021 și a fost finalizată într-un an și 4 luni. În prezent, mai sunt făcute lucrări de finisaj la interior, dar parte din clădire a fost dată în folosință.
Proiectul este gândit ca o investiție pe termen lung, amortizarea nu este posibilă în 2-3 ani, ci va fi un proces mult mai îndelungat, suma va fi recuperată poate în 15-20 de ani. Dezvoltatorul afirmă că nu a fost animat de obținerea unui profit imediat, ci mai degrabă de îmbunătățirea serviciilor, a calității vieții întregii comunități din zona de vest a orașului.
„Vrem să oferim acele ancore care să crească atractivitatea întregii zone, iar comunitatea din Valea Lupului și Rediu merită servicii mai bune și efortul investitorilor privați”, afirmă Daria Băcăoanu.

Pe acest segment de servicii, de petrecere a timpului liber, suburbiile Iașului suferă foarte mult. Este zona pecare încercăm,s-o acoperim, este ceea ce vrem să oferim comunității”, au mai explicat dezvoltatorii.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30