fbpx
 
Controlor de tren, sancționat după ce a agresat sexual o adolescentă. CFR Călători refuză să dea însă detalii despre „pedeapsă”

Controlor de tren, sancționat după ce a agresat sexual o adolescentă. CFR Călători refuză să dea însă detalii despre „pedeapsă”


Controlorul care a agresat sexual o tânără în compartiment a fost sancționat administrativ de CFR Călători. Compania a refuzat însă să explice ce sancțiune anume a primit angajatul, care a încercat să profite de o adolescentă care călătorea singură.

CFR Călători l-a identificat pe controlorul care a agresat sexual o tânără din Craiova, în timp ce călătorea cu trenul pe ruta Craiova-București. Tânăra a povestit pe 25 noiembrie coșmarul trăit și a depus plângere la poliție și la CFR Călători. Ce a făcut compania? I-a dat o sancțiune pentru abatere disciplinară, însă, cel mai probabil, bărbatul încă se plimbă prin compartimentele trenurilor, potențial agresor, arată publicația care a dezvăluit inițial întâmplarea șocantă, Gazeta de Sud.

„M-a întrebat unde merg (deşi pe bilet scria foarte clar), dacă fumez, dacă am prieten şi ce caut singură la Braşov (aceasta era destinația finală). I-am răspuns politicos că merg în interes de serviciu. Apoi s-a legat de legitimaţia mea de student spunând că ştampila este falsă. Până la urmă a plecat şi nu s-a mai întors. M-am gândit că era plictisit şi avea chef de vorbă aşa că nu mi s-a părut nimic ciudat. Mi-am setat alarma telefonului să mă trezească înainte să ajung la Bucureşti şi la scurt timp am adormit“, a relatat tânăra.

În momentul în care a sunat alarma m-am trezit şi am văzut că trenul era oprit. Buimacă de somn, am sărit în picioare crezând că am ajuns în gară. În acel moment, l-am văzut pe controlor în uşa compartimentului. A venit spre mine şi mi-a spus că a venit să mă trezească. M-am întins după bagaj, iar el m-a apucat de mână. M-a înghesuit spre geam şi a încercat lucruri greu de descris în cuvinte.

Am încercat să scap, dar mă ţinea strâns de mână. Îmi spunea că „mergem amândoi cu trenul la Braşov şi petrecem o noapte împreună”. Între timp, trenul s-a pus în mişcare (de fapt eram opriţi la podul Basarab). Probabil şi-a dat seama că ajungem în curând în gară pentru că, deşi încă mă ţinea de mână, repeta întruna să îi dau adresa mea de Facebook. I-am spus că nu am aşa ceva, să mă lase în pace. Nu înţelegeam de ce lumea din vagon nu e pe hol, așa cum se întâmplă de obicei când ne apropiem de gară….

Din fericire, eu am reuşit să scap, dar aşa ceva este inadmisibil. M-a agresat, m-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui. Cel mai tragic este faptul că părea aşa natural şi calm în tot ce făcea încât sunt convinsă că nu sunt prima lui victimă. Nu cred că a fost doar o tentaţie de moment. În locul meu putea fi cineva mai puţin norocos, care de frica ar fi stat până la capăt“, a mai spus tânăra.

Într-un răspuns sec, CFR a comunicat că bărbatul a fost sancționat administrativ. „CFR Călători a identificat conductorul de tren. Raportat la comportamentul nepotrivit al acestuia în timpul programului de lucru față de călătoare, a fost demarată o cercetare internă.

În urma cercetărilor efectuate, coroborat cu probele administrate, comisia de cercetare a stabilit vinovăția conductorului de tren. Acesta a deservit trenul 79 din data de 17/18.11.2022, pe distanța Arad – București Nord. Pentru abaterea săvârșită de conductorul de tren, acesta a fost sancționat administrativ în conformitate cu prevederile art. 248, (1), din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii republicată în anul 2011. În același timp au fost dispuse măsuri complementare pentru evitarea unor astfel de situații similar“, au transmis reprezentanții CFR.

Articolul 248 din Codul Muncii spune că „Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt: a) avertismentul scris; b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile; c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1 – 3 luni cu 5 – 10%; d) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1 – 3 luni cu 5 – 10%; e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă“.

CFR nu explică, însă, ce sancțiune a fost aplicată în acest caz revoltător, în care este implicată o persoană care poate constitui un pericol public.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30