fbpx
 

Un sirian rezident în Olanda, depistat pe Aeroportul Otopeni cu țigarete de cannabis


Poliţiştii de frontieră au depistat, la Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'', un cetăţean sirian, rezident în Olanda, care venea din Eindhoven şi avea în bagajul de mână 26 de ţigarete artizanale cu o substanţă vegetală, presupusă a fi canabis, informează IGPF.

Persoana s-a prezentat pentru a intra în România pe 5 ianuarie şi, în baza analizei de risc, după efectuarea formalităţilor de frontieră, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului şi bagajelor acestuia.
În urma controlului fizic asupra bagajului de mână, au fost descoperite 26 ţigarete artizanale ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maronie cu un miros înţepător, ambalate în trei punguţe de plastic transparent, două folii cu pastile pentru diabetici şi opt alte pastile. Totodată a mai fost descoperită suma de 12.600 euro, precizează sursa citată.
La cercetări, persoana a afirmat că substanţa conţinută de ţigarete este canabis şi a cumpărat-o legal din Olanda. Cel în cauză a declarat că vine în România ca turist.
S-a procedat la cântărirea ţigaretelor, rezultând greutatea brută de 51,35 grame (substanţa şi ambalaj), urmând a fi trimise spre expertiză la laboratorul de specialitate.
În cauză, s-a întocmit lucrare penală pentru introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc fără drept şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, care a fost declinată spre competenţa de soluţionare în favoarea DIICOT.
Totodată, persoanei i s-a refuzat intrarea pe teritoriul României, urmând ca în cursul acestei zile să fie înapoiată în Olanda.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30