fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Rețeaua „cerșetoarelor cu păpuși”: Mai multe femei au fost amendate de Poliţia Locală pentru că cereau „bani pentru lapte praf”

Rețeaua „cerșetoarelor cu păpuși”: Mai multe femei au fost amendate de Poliţia Locală pentru că cereau „bani pentru lapte praf”


Autorităţile suspectează „o adevărată reţea de cerşetoare cu păpuşi". Mai multe femei au fost amendate de Poliţia Locală pentru că cerșeau la semafor, printre mașini, „bani pentru lapte praf”.

Ele cereau „un bănuţ pentru lapte praf” și țineau în brațe păpuşi confecționate din cârpe care să semene cu niște bebeluşi adevărați, informează Primăria Sectorului 6, Conform Știrilor PRO TV.

„Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor 'un bănuţ pentru lapte praf'. Atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi! În braţele cerşetoarelor nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe. Poliţia Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancţionat cu amendă", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de autoritatea locală.

Un astfel de caz a avut loc cu o zi în urmă.

„Ţi se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în braţe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulţi, miloşi, îşi deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu, unde o astfel de femeie apela la mila şoferilor. 'De ce ţii copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?', a întrebat-o un şofer. 'Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte', a răspuns cerşetoarea", se arată în comunicatul menţionat.

Poliţia Locală Sector 6 s-a sesizat în acest caz şi a constatat că femeia ţinea în braţe o salopetă de copil umflată cu cârpe, astfel încât să semene cu un bebeluș.

„Nu este singura şi nici la prima abatere. Joi au fost prinse trei cerşetoare cu păpuşi din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Săptămâna trecută, de asemenea, alta. Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci şi refuză sprijinul Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Azi, 6 ianuarie, o altă femeie cu păpuşă în braţe apela la mila şoferilor în zona Grozăveşti", adaugă primăria.

Autorităţile suspectează „o adevărată reţea de cerşetoare cu păpuşi".

Se pare că că unele persoane prinse în fapt figurează cu acelaşi nume de familie şi au mai fost amendate anul trecut pentru aceeaşi faptă.

În total, în 2022, poliţiştii locali din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancţiuni pentru cerşetorie, în valoare de 45.450 de lei. Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31