fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Dezastru cinegetic în pădurile din Brăila. Peste 140 de sturzi, ciocârlii, rațe și gârlițe au fost împușcate ilegal

Dezastru cinegetic în pădurile din Brăila. Peste 140 de sturzi, ciocârlii, rațe și gârlițe au fost împușcate ilegal


Polițiștii brăileni au descoperit un număr record de păsări sălbatice vânate la locuința unui armurier. Mergând pe fir, oamenii legii au descoperit și cinci italieni care au împușcat ilegal rațe și gâște sălbatice.

Pe 8 ianuarie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliției orașului Însurăței și Serviciului Pentru Acțiuni Speciale au percheziționat imobilele unor persoane fizice și juridice din localitatea Stăncuța.

„La un imobil care reprezintă atât domiciliul unui bărbat, în vârsta de 39 de ani, cât și sediul unei societăți constituite ca armurier, administrată de bărbatul în cauză, polițiștii au găsit 141 exemplare de vânat din speciile sturzi, ciocârlii, rațe, becaține, rațe mari și gârlițe mari, opt arme de vânătoare și 1.598 elemente de muniție, depășind cu 1.098 de cartușe, limita maximă prevăzută de lege pentru a fi deținută”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

La domiciliul unui alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, au fost identificați cinci cetățeni italieni, care dețineau 19 exemplare vânat din speciile gâscă sălbatică și rață sălbatică, fără respectarea condițiilor prevăzute în autorizația de vânătoare.

La locuința unui alt brăilean, în vârstă de 42 de ani, au fost găsite 83 de elemente de muniție, păstrate cu încălcarea prevederilor legale și pentru care persoana în cauză nu era autorizată să le dețină.

De asemenea, la domiciliul unei femei de 47 ani au fost identificate resturi specifice eviscerării unor exemplare de păsări, provenite în urma vânătorii, în greutate de aproximativ patru kilograme.

Toate bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar ca măsură complementară, celor cinci cetățeni italieni le-au fost retrase permisele temporare de vânătoare.

„Totodată, autorizația de funcționare a armurierului a fost retrasă în vederea anulării, iar depozitul aparținând entității juridice a fost sigilat, până la clarificarea situației juridice a elementelor de patrimoniu aparținând acesteia”, mai spun reprezentanții IPJ Brăila.

Cercetările continuă în cadrul unor dosare penale deschise sub suspiciunea comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30