fbpx
 
DNA, a doua casă a lui Chirica. PNL a ajuns un partid de exhibiționiști / EDITORIAL

DNA, a doua casă a lui Chirica. PNL a ajuns un partid de exhibiționiști / EDITORIAL


Bună exclusivitatea ZDI cu noul dosar DNA împotriva Primăriei condusă de Mihai Chirica, pentru atribuirea spectacolului de Revelion.

Bună dezvăluirea iniţială a celor de la 7IASI despre licitaţia aflată încă în desfăşurare la ora concertului din noaptea de Revelion.

La REPORTER nici nu ne-a mai trezit interesul, deşi am făcut analiza simultan cu ceilalţi, la sfârşitul lunii decembrie. De ce să te mai revolte o situaţie pe care o semnalezi de 6 ani şi nu se schimbă nimic? Câinele care mușcă omul nu mai e o ştire, am zis. Cu vreo 4 ani în urmă cred că am ţipat o lună despre preţurile umflate de la Revelion, cu detalii financiare, contracte etc. Nicio reacţie.

Abia acţiunea DNA e o ştire. Întrebarea mea este de ce şefii de servicii din Primărie mai execută ordinele unui conducător intrat în putrefacţie. De ce nu-i refuză cererile? De ce dau curs unor practici ostentativ murdare, lipsite de un minim rafinament?

De ce juriştii şi economiştii din Primărie nu-i dau în cap cu caietul de sarcini, pentru că Mihai Chirica e o umbră, nu are nici cea mai mică posibilitate de a se răzbuna. Relaţia lui cu impresarul Groza e de nivelul unui stat bananier. Nu poţi continua aşa şi apoi să te victimizezi la ieşirea de la DNA.

Nimeni în PNL, inclusiv Muraru şi Juravle, nu îşi pune întrebarea de bun simţ de ce Iaşul nu-şi antamează concertul de Revelion - printr-o licitaţie simplă, transparentă - încă din luna august. Ce nu e logic în asta? În august ştii că vine Revelionul şi ceri pachete de cântăreţi şi tarife de la toţi impresarii din România. Ce-i aşa complicat? De ce să organizezi simulacrul de afacere pe 29 decembrie?

Nu e penibil pentru PNL să le rezolve DNA problemele, continuu, după acelaşi ritual, ca la proşti care n-au cap şi le plouă în gât? De câte ori să te laşi tăvălit de DNA şi să nu faci nimic, să nu schimbi absolut nimic?

Ieri descoperisem la REPORTER alte două blocuri edificate ilegal de gaşca lui Mustiață, Harabagiu şi Chirica. Sunt spețe clare, DNA le poate întocmi deja ca pe tipizate, nu schimbă decât adresa de domiciliu. Nici nu ştiu dacă mai au chef de dosare noi pe tunuri imobiliare evidente. E plictisitor şi cu rutina asta.

Dar pentru PNL, care îi asigură lui Mihai Chirica o majoritate, situaţia e dezastruoasă. Cu cât Chirica stă mai mult în funcţie, căptuşit de dosare şi trimiteri în judecată, cu atât e mai bine pentru adversari. Cu cât PNL întârzie să schimbe foaia, cu atât PSD şi USR câştigă.

La blocurile edificate ilegal, e suficient să-l chemi pe Mihai Chirica o oră la DNA, să semneze dispoziţia de inculpare, şi apoi să-l trimiţi înapoi la serviciu. Ce poate fi mai înjositor decât să-i expui pe un disperat care se agaţă de funcţie şi pe un partid care nu-şi descleştează fălcile de pe ciolanul Puterii? Absurdul acestei situaţii, cu o gaşcă în putrefacţie, cu Mustiață şi Oțeleanu încă la butoane, burduşiţi de dosare de corupţie, ne face unici în România. Suntem un experiment pentru fenomenul atât de actual al voyerismului colectiv. Efectiv umblăm în fundul gol prin văzul lumii.

Article image
Ca să transforme garajele de la subsol în apartamente, proprietarii blocului au primit, suplimentar, 200 mp teren din domeniul public pe care au amenajat parcare Afacerea este ilegală: nu s-a făcut licitație, terenul apare, în mod fals, cu destinația „folosință agricolă” Dezvoltatorul plătește doar 600 de lei/an chirie, iar contractul este expirat din 2019 Îngrozitorul fals a trecut prin mâinile mai multor angajați-cheie...
Autor Cezar Moraru Anchete 04 Ianuarie 2023

 


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30