fbpx
 
Foto: Facebook/Apele Române Foto: Facebook/Apele Române

Amendă de 60.000 de lei și sesizare penală după poluarea râului Argeș cu produse petroliere


Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat o amendă de 60.000 de lei şi au făcut sesizare penală, după poluarea râului Argeş cu produse petroliere.

„În data de 31 ianuarie, între orele 10,00-14,00, administratorul unei societăţi de întreţinere şi reparaţii auto de pe raza localităţii Piteşti, a deversat cu ştiinţă deşeuri lichide periculoase cu conţinut de produs petrolier, o cantitate de aproximativ 500 de litri într-o vale necadastrată a localităţii, ajungând în râul Argeş", se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Argeş.
Conform aceleiaşi surse, în urma verificărilor efectuate la societatea respectivă au fost identificate şi alte neconformităţi cu privire la legislaţia din domeniul protecţiei mediului, fiind aplicată o sancţiune în valoare de 60.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor deţinute şi întocmită o sesizare penală pentru cercetarea acţiunii de evacuare cu ştiinţă de deşeuri periculoase în apele de suprafaţă.
„Au fost stabilite măsuri de remediere a deficienţelor identificate pe amplasament", se mai menţionează în comunicat.
Anterior, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a anunţat că poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au continuat verificările în ceea ce priveşte poluarea de pe râul Argeş, din zona Lunca Argeşului - Podul Viilor, fiind ridicate probe de sol, apă şi din substanţă în vederea efectuării unei expertize.
Reprezentanţii IPJ Argeş precizau că în acest caz se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de infectare a apei, urmând să fie luate măsurile legale în consecinţă.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: