fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Focuri de armă pentru reținerea unui contrabandist ucrainean, la frontiera de nord (VIDEO)

Focuri de armă pentru reținerea unui contrabandist ucrainean, la frontiera de nord (VIDEO)


Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare, azi-noapte, pe timpul derulării unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări în apropierea râului Tisa, în care un cetățean ucrainean a fost reținut, iar 6.000 de pachete cu țigări au fost confiscate.

„Ieri, 1 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.40, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Lunca la Tisa, patru persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Agenții au acționat pentru reținerea contrabandiștilor, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceștia nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

„Întrucât cei în cauză au ignorat somaţiile verbale, în vederea reținerii persoanelor implicate, s-au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Astfel, un bărbat (îmbrăcat în costum de neopren) a fost reţinut, iar ceilalți trei au sărit în apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin”, spun polițiștii de frontieră.

Imediat au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 8 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul instituției, împreună cu bărbatul reținut, un cetățean ucrainean, în vârstă de 20 de ani, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 5.998 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.200 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30