fbpx
Print this page
„Regina Cocainei” și „Gruparea Miami” au picat după asasinarea unui român în Spania. 20 de milioane de euro, ascunși în podeaua vilei

„Regina Cocainei” și „Gruparea Miami” au picat după asasinarea unui român în Spania. 20 de milioane de euro, ascunși în podeaua vilei


„Regina Cocainei” și mega-gruparea de trafic de droguri destructurată de poliția spaniolă a fost anihilată pornind de la un român. Firul anchetei în cazul asasinării unui conațional a dus către cea mai mare rețea de trafic din Spania.

Rechizitoriul din dosarul „Rețeaua Miami” a ajuns în instanța de judecată din Spania, și mai mulți polițiști au fost audiați în fața magistraților. Unul dintre aceștia a relatat că au descoperit 20 de milioane de euro ascunși în podeaua vilei unde locuiau doi dintre liderii bandei, Álvaro și Artemio López Tardón.

O șefă a grupării, Ana María Cameno, cunoscută și ca „Regina Cocainei”, deținea cel mai mare laborator de producere a drogurilor din Europa, într-o fermă din Villanueva de Perales, în zona Madridului. Tribunalul Național a reluat joia trecută procesul celor 81 de persoane acuzate de introducerea în Spania a cel puțin șapte tone și jumătate de droguri între anii 2007 și 2011, și de spălare a unor sume uriașe de bani, precum și alte infracțiuni, relatează publicația 20minutos.

Doi șefi din Poliția Națională care s-au ocupat de anchete au apărut, de asemenea în fața instanței, explicând punctul de origine al investigațiilor: asasinarea pe 12 ianuarie 2009 a românului Cătălin Ștefan Craciun, portar al clubului de noapte Heaven din Madrid. Fapta a fost considerată o reglare de conturi între clanurile din viața de noapte a Madridului, și a condus în cele din urmă poliția, pe firul anchetei, la descoperirea „Rețelei Miami” și a „Reginei Cocainei”.

Agentul de poliție audiat joia trecută a mai relatat că o fostă iubită a unuia dintre capii rețelei, Álvaro López Tardón, ca să se răzbune pentru că ar fi bătut-o și abuzat-o, a relatat că drogurile pe care Ana Maria Cameno le primea în Spania proveneau de la acesta și că avea o sumă mare de bani în casa sa din Madrid. El și-a amintit că au percheziționat casa fraților López Tardón și nu au găsit nimic, până când nu le-a venit ideea să ridice parchetul, și atunci au găsit banii ascunși.

Álvaro López Tardón nu se află în boxa acuzaților în acest proces, deoarece el ispășește deja 150 de ani de închisoare în Statele Unite pentru aceste fapte.

Polițiștii au mai stabilit că „Regina Cocainei” își luase măsuri de siguranță duse la extrem, pentru că „avea chiar și douăzeci de telefoane în geantă, deoarece folosea câte unul pentru a suna fiecare contact, iar uneori nici nu știa pe care să îl folosească pentru fiecare persoană". Cât despre locația unde se fabricau drogurile, „un laborator de cocaină atât de mare nu a fost văzut niciodată în Europa" au arătat anchetatorii.

Ana María Cameno este singura arestată în acest dosar, întrucât execută o pedeapsă de 16 ani de închisoare care i-a fost impusă de Tribunalul Național într-un alt caz, pentru distribuirea a 100 de kilograme de cocaină.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare