fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Bucătăreasă de la spitalul din Fălticeni, intoxicată la serviciu cu vapori toxici

Bucătăreasă de la spitalul din Fălticeni, intoxicată la serviciu cu vapori toxici


Femeia a fost găsită inconștientă de o colegă, care a alertat medicii. Bucătăreasa a ajuns în final la Spitalul Județean Suceava, în stare destul de gravă. 

Polițiștii și inspectorii de muncă suceveni fac cercetări în cazul unei angajate de la Spitalul Municipal Fălticeni. Femeia lucrează ca bucătăreasă și s-a intoxicat la locul de muncă cu vapori toxici, în timp ce curăța oale și ustensile, scrie „Adevărul”

Ea a fost găsită inconștientă, într-un grup sanitar destinat personalului, în apropierea bucătăriei, de către o colegă. Aceasta era la serviciu la momentul incidentului. 

La fața locului a intervenit medicul de gardă de la Urgențele spitalului, care i-a acordat primul ajutor. În urma consultației, a reieșit că femeia era intoxicată cu o substanță toxică și suferise un traumatism cranio-cerebral după ce s-a prăbușit la pământ. 

Polițiștii au fost chemați la fața locului și au efectuat cercetări și au audiat mai mulți angajați ai spitalului, colegi cu femeia. 

Din discuțiile purtate cu personalul de serviciu din bucătărie, a reieșit că, în cursul dimineții de sâmbătă, 18 martie 2023, femeia a curățat mai multe oale și ustensile din bucătărie. 

Ea ar fi folosit detergent degresant și o substanță pe bază de clor, nu sodă caustică, au declarat colegii.

Bucătăreasa nu a acuzat stări de rău înainte de a fi găsită căzută de către colega sa și nici nu avea probleme grave de sănătate.

Totodată, personalul bucătăriei, cât și responsabilul bloc alimentar au precizat că în interiorul bucătăriei nu sunt folosite produse ce conțin sodă caustică, așa cum a fost sesizată inițial Poliția.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, comisar Ionuț Epureanu, a precizat că în acest caz a fost sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, fiind vorba despre un accident de muncă. 

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă. 

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30