fbpx
Print this page
UPDATE. Sute de participanți la protestul elevilor de la Colegiul Pedagogic din Iași (VIDEO)

UPDATE. Sute de participanți la protestul elevilor de la Colegiul Pedagogic din Iași (VIDEO)


Sute de elevi, părinți și cadre didactice de la Colegiul Pedagogic participă în această după-amiază la protestul organizat în fața Primăriei Iași. Protestul este organizat de Asociația de Părinți.

UPDATE

Protestatarii au pornit la ora 11:30 din curtea unităţii de învăţământ şi s-au îndreptat către Primăria Iaşi pe traseul Colegiul Pedagogic – Copou – Bulevardul Independenţei – Piaţa Unirii – Bulevardul Ştefan cel Mare. Protestatarii s-au oprit în faţa Primăriei Iaşi, unde au protestat împotriva liderilor locali. Mihai Chirica a fost huiduit copios de cei peste 600 de elevi și părinți prezenți.

„Ne dorim că elevii şi noi, părinţii, să revenim la viaţa normală pe care am avut-o înainte. Asta presupune că am dat un termen autorităţilor locale, un termen de 1 aprilie, pentru a ne găsi un corp de clădire în care să înveţe efectiv toţi elevii Colegiului Pedagogic, toţi cei 840 de elevi, un singur corp de clădire în zona Copou, exclus în zona industrială sau altă zonă a oraşului şi revenirea la programul de dimineaţă", a declarat Cătălin Leonte, secretarul Asociaţiei de Părinţi.

Cătălin Leonte, secretarul Asociației Părinților de la Colegiul Pedagogic, susţine că a fost ameninţat de primarul Mihai Chirica la discuţiile din sediul Primăriei. Protestarii au început să-l huiduiască pe edilul şef, relatează ZDI.

De asemenea, părinţii şi copii au început să scandeze “demisia” în cazul directoarei Colegiului, despre care spun că nu a făcut nimic după ce elevii au fost evacuați. Aceasta nu este prezentă la protest.

Atât elevii, cât şi părinţii îşi doresc revenirea de urgenţă la programul de dimineaţă şi găsirea unei locaţii în zona Copou, unde să înveţe toate clasele colegiului. Protestatarii îşi doresc ca autorităţile locale să rezolve situaţia până în data de 1 aprilie 2023, altfel ameninţă că elevii nu vor mai participa la ore.

În urma discuţiilor purtate la Primăria Iaşi despre acest subiect al relocării elevilor şi profesorilor de la Colegiul Pedagogic, inspectorul general al ISJ Iaşi, Luciana Antoci, a dat asigurări că vor fi găsite soluţii.
„Astăzi am avut o întâlnire, credem noi, foarte bună cu părinţii. Este prima dată când am reuşit să ne vedem faţă în faţă. Până astăzi nu a existat nicio solicitare oficială depusă la Inspectoratul Şcolar sau la Primărie pentru a purta un dialog. Faţă în faţă am discutat foarte detaliat cu privire la solicitările lor. Am convenit asupra faptului că, pentru moment, până la sfârşitul anului şcolar, rămâne valabilă soluţia înaintată de Inspectoratul Şcolar şi aprobată de Consiliul de Administraţie al Colegiului Pedagogic. Începând de mâine, copiii se întorc la cursuri acolo unde au fost relocaţi. Pe de altă parte, împreună cu Primăria căutăm soluţii pentru a reorganiza programul de toamnă. Sunt mai multe variante de lucru. Avem câteva zile la dispoziţie, iar luni ne întâlnim cu părinţii să discutăm despre soluţiile identificate", a declarat inspectorul general Luciana Antoci.

Pe 27 februarie 2023 elevii Colegiului Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi au fost evacuaţi din instituţia de învăţământ, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale.

Știre inițială

Echipaje de poliție și jandarmi îi însoțesc pe protestatari.

Protestatarii, aproximativ 500 de persoane, au pornit la ora 11:30 din curtea unităţii de învăţământ şi se deplasează către Primăria Iaşi pe traseul Colegiul Pedagogic – Copou – Bulevardul Independenţei – Piaţa Unirii – Bulevardul Ştefan cel Mare. Protestatarii se vor opri în faţa Primăriei Iaşi, unde vor protesta în intervalul 13:30-16:30.

Atât elevii, cât şi părinţii îşi doresc revenirea de urgenţă la programul de dimineaţă şi găsirea unei locaţii în zona Copou, unde să înveţe toate clasele colegiului. Protestatarii îşi doresc ca autorităţile locale să rezolve situaţia până în data de 1 aprilie 2023, altfel ameninţă că elevii nu vor mai participa la ore.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare