fbpx
 
La Repubblica La Repubblica

Un jurnalist ucrainean, angajat de La Reppublica, a fost ucis de un lunetist rus. Colegul său a fost rănit


Un jurnalist ucrainean, angajat ca interpret de cotidianul italian La Repubblica, a fost ucis de un lunetist rus în sudul Ucrainei, iar colegul său italian a fost rănit, a anunţat, miercuri, publicația din Peninsulă.

„Corespondentul nostru Corrado Zunino şi interpretul său, Bogdan Bitik, au căzut, astăzi, într-o ambuscadă a lunetiştilor ruşi în suburbiile Hersonului, în sudul Ucrainei", a informat La Repubblica.

„Bodgan Bitik, din păcate, nu a supravieţuit: lasă în urmă o soţie şi un fiu. Corrado, rănit la umăr, este internat la Herson", a adăugat publicația italiană.

Cei doi jurnalişti, care au acoperit pe larg războiul din Ucraina, purtau veste antiglonţ cu inscripţia „Press”, a precizat ziarul. Cei doi se aflau lângă podul principal din Herson, notează AFP, citată de News.ro.

„Am fost loviţi de glonţ. L-am văzut pe Bogdan la pământ, care nu se mişca. Am încercat să-l sun, nu răspundea. Apoi m-am târât afară din linia de foc şi am alergat până am întâlnit o maşină civilă. Sângeram, m-au dus la spital", a mărturisit, la telefon, Corrado Zunino.

Din cauza prezenţei lunetisţilor ruşi, cadavrul lui Bodgan Bitik nu a fost recuperat până acuma, a anunțat La Repubblica.

Ministrul italian de Externe, Antonio Tajani, a indicat că serviciile sale şi Ambasada Italiei la Kiev organizează repatrierea lui Corrado Zunino.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30