fbpx
 
Zeci de percheziții la evazioniști din domeniul comerțului cu benzină și motorină. Prejudiciu de un milion de euro

Zeci de percheziții la evazioniști din domeniul comerțului cu benzină și motorină. Prejudiciu de un milion de euro


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare, în această dimineață, 31 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare.

Activitățile se desfășoară la persoane și la sediile/punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale, care activează în domeniul comerțului intracomunitar de produse energetice accizabile (benzină și motorină), într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În același timp, vor fi puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 - 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia), controlate direct de aceştia sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată.

La activități participă poliţiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R., Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Institutului Național de Criminalistică și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale. 

De asemenea, acțiunea beneficiază de sprijinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Autorității Vamale Române.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30