fbpx
 
O tânără studentă din Iași a dispărut de acasă după ce și-a luat adio, subtil, de la apropiați. Viața ei a luat o turnură în ultimele luni

O tânără studentă din Iași a dispărut de acasă după ce și-a luat adio, subtil, de la apropiați. Viața ei a luat o turnură în ultimele luni


O tânără de 20 de ani, studentă la Facultatea de Litere din Iași, este căutată de polițiști după ce a dispărut fără urmă de acasă, în urmă cu patru zile.

Familia o caută cu disperare și spune că gestul ei i-a șocat pe cei din jur, pentru că nu ar fi dat de bănuit că plănuiește să plece. Cu toții sunt îngrijorați că fata este în pericol și se roagă să o vadă iar acasă, nevătămată. Tânăra a fost dată în urmărire națională, scrie Știrile PRO TV.

Maria Gheorghiu are 20 de ani și a dispărut de acasă marți, pe 9 mai. Își anunțase părinții că în acea zi va avea cursuri la Facultatea de Litere din Iași toată ziua, de dimineață, până seara, la 8. De atunci, nimeni nu a mai văzut-o.

Familia spune că Maria s-a comportat normal și nu a dat de bănuit că plănuia să plece. Era foarte apropiată de mama și de mătușa ei, pe care a chemat-o să o vadă, cu o seară înainte de dispariție, la ea acasă.

Ana Gheorghiu, mătușa fetei: „A insistat să vin, să vin. Acum îmi dau seama că a fost un rămas bun și m-a îmbrățișat."

Deși le spunea că merge la facultate, tânăra ar fi lipsit de la cursuri, aproape tot semestrul. Semn că ceva în viața ei se schimbase.

Claudia Mihalache, colegă de facultate: „Săptămâna trecută am văzut-o. Era destul de grăbită dar, nu venea la facultate. Nu a mai venit la ore de ceva timp."

Polițiștii au început și ei căutările încă de acum patru zile, iar familia, disperată, așteaptă un semn.

Daniela Gheorghiu, mama fetei dispărute: „Problema este că ea are încredere prea mare în oameni. Și mă gândesc că cineva o fi convins-o… cred că este în pericol. Sunt sigură că este în pericol."

Apropiații spun că Maria era adesea singură, deși s-a înscris ca voluntar la șase asociații de tineri, unde mergea foarte des la activități.

Familia a împărțit afișe cu fotografiile fetei, iar pe rețelele sociale un videoclip cu ea, din liceu, în care îi urează "la mulți ani" fostei sale diriginte, a ajuns viral.

Lăcrămioara Iodăchescu, fosta dirigintă a Mariei: „Cred că s-a întâmplat ceva. Să ne dea un semn că există. Acum, de data aceasta, eu o rog pe ea să se întoarcă acasă."

Claudia Mihalache, colega de facultate: „Vreau să ne promiți ceva, atât mie, colegilor, familiei: că atunci când ne vom revedea vei fi aceeași Maria pe care am cunoscut-o. Eu sper ca ești bine."

Când a plecat, tânăra purta un pardesiu de culoare bej închis, blugi albaștri, cămașă de culoare kaki, iar în picioare avea adidași mov. Dacă cineva o recunoaște, este rugat să sune la 112. Acum, familia se roagă, zi și noapte, ca Maria să vină acasă.

Daniela Gheorghiu, mama fetei dispărute: „Îi transmit Mariei că o iubesc cu tot sufletul. Și, dacă mă aude, să vină acasă… Îmi este tare dor de tine, Maria. Te roagă mama să vii acasă... dacă mă auzi. Vrem să știm că ești bine. Toată lumea te așteaptă și e îngrijorată."

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: