fbpx
 
Aproape trei tone de produse contrafăcute din China, confiscate pe Aeroportul Otopeni

Aproape trei tone de produse contrafăcute din China, confiscate pe Aeroportul Otopeni


Poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni efectuează cercetări cu privire la un transport de aproximativ trei tone de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, valoarea acestora se ridică la 10 milioane de lei. Marfa a fost expediată din China şi urma să ajungă, pe cale terestră, în Ucraina.

Acţiunea a fost demarată la începutul lunii mai, când în data de 09 mai, în zona Cargo a Aeroportului Internaţional Henri Coandă, o echipă comună formată din polițişti de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul, lucrători ai Compartimentului Cargo şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători a efectuat, în baza analizei de risc, un control asupra unui transport de bunuri diverse, expediat pe ruta Hong Kong – Istanbul - Bucureşti, cu destinaţia finală Ucraina.

Întrucât echipa de control a avut suspiciuni cu privire la marfa transportată au fost desfăşurate activităţi specifice, în urma cărora s-a stabilit că transportul este format din 160 de colete, în cantitate totală de 2.862 kilograme, dar conţinea diverse bunuri inscripţionate cu însemnele unor branduri consacrate, fiind susceptibile a fi contrafăcute şi a aduce atingere titularului de marcă.

Întreaga cantitate de bunuri, estimată la o valoare de aproximativ 10 milioane de lei dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută de art. 83 lit. b şi pedepsită de art. 102 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30