fbpx
 
Doi egipteni, opriți la Albița după ce au încercat să intre ilegal în țară

Doi egipteni, opriți la Albița după ce au încercat să intre ilegal în țară


Poliţiştii de frontieră din vama Albița efectuează cercetări în privința a doi cetățeni egipteni care au intenţionat să treacă ilegal frontiera de stat a României, prin eludarea controlului de frontieră, cu intenţia de a ajunge în Bucureşti, pentru a-şi căuta un loc de muncă.

„În data de 30 mai a.c., în jurul orei 00.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, în punctul de efectuare a controlului coordonat al autorităților Poliției de Frontieră de pe sensul de intrare România, persoane fizice, s-a prezentat un cetățean român care a semnalat faptul că în autoturismul propriu, aflat la o distanță de aproximativ 500 metri anterior liniei de control, se află doi cetățeni de sex masculin, străini, nevorbitori de limba română, pe care i-a luat la ocazie din Chișinău, către România, care n-au documente de călătorie asupra lor și care refuză să coboare din mașină”, arată reprezentanții ITPF Iași.

Polițiști de frontieră s-au deplasat la autoturismul indicat, le-au cerut bărbaților să se legitimeze și pentru că aceștia nu aveau documente de identitate asupra lor, i-au condus pe cei doi bărbați la sediul instituției, în vederea stabilirii identităţii,continuării cercetărilor și clarificării situației.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați sunt de origine egipteană, în vârstă de 24, respectiv 27 de ani și că intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României, prin eludarea controlului de frontieră și să ajungă în Bucureşti, unde să-şi găsească un loc de muncă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost preluați de către autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30