fbpx
 
Regele Charles şi-a încheiat vacanţa în România. „A fost impresionat de căldura cu care îl primesc românii”

Regele Charles şi-a încheiat vacanţa în România. „A fost impresionat de căldura cu care îl primesc românii”


Regele Charles şi-a încheiat vacanţă în România după 5 zile pline în care s-a bucurat de vreme bună, locuri pitoreşti şi oameni extraodinar de calzi.

Marți a fost la Viscri - locul pe care monarhul l-a făcut celebru prin simpla sa prezentă. A fost aşteptat de peste o sută de oameni veniţi din toate colţurile tării şi din străinătate, dornici să-i strângă mâna sau măcar să-l vadă în carne și oase, relatează Știrile PRO TV.

S-au auzit ropote de aplauze în clipa în care coloana de mașini s-a oprit în dreptul casei albastre, pe care Regele a cumpărat-o cu mulți ani în urmă, la Viscri. Îmbrăcat cu un costum bej și cămașă lila, asortată cu cravată, Regele avea un aer tineresc. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să se apropie de oamenii care i-au strâns călduros mâna și i-au dat o mulțime de cadouri.

Încadrat de 6 bodyguarzi, perfect instruiți și extrem de atenți, Regele s-a simțit în largul său. Agenții știau cum să-i ia, discret, obiectele din mână, ghiceau încotro vrea să se îndrepte și se înțelegeau între ei prin gesturi scurte, astfel că n-au stânjenit interacțiunea Maiestății Sale cu admiratorii.

În casa pe care a transformat-o în centru de promovare a vechilor meșteșuguri, monarhul s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale pe care le-a sprijinit de-a lungul vremii și cu producători agricoli din toată țara. S-a interesat de problemele lor şi a întrebat cum poate să-i ajute.

George Catean, producător local de brânzeturi: „E un moment care îmi aduce speranțe pentru ceea ce înseamnă România, agricultura sustenabilă și produsele românești".

Un cuplu din Breb, Maramureș, a fost invitat inclusiv la încoronare. Ioan Bozaiu repară case folosind metode tradiționale.

Ioan și Ileana Bozaiu: „Am venit pregătiţi, îmbrăcați în straie populare. Am adus și un mic cadou. Traista e pentru regină și horinca pentru rege".

Regele Charles a vizitat apoi biserica fortificată din Viscri. A fost întâmpinat acolo de Caroline Fernolend, cea care l-a convins că acest sat merită sprijinit. După ce femeia a făcut o plecăciune, monarhul a fost cel care și-a apropiat obrajii de ai ei. În curtea bisericii, 150 de localnici, majoritatea meșteșugari, i-au arătat Regelui ce pot face cu mâinile lor. Această femeie de 80 de ani a venit îmbrăcată de sărbătoare, să îi aducă regelui o floare croşetată chiar de ea.

Contele Kalnoky, care l-a însoțit peste tot pe monarh în această scurtă vacanță, spune că Regele este impresionat de căldura cu care îl primesc românii.

Contele Kalnoky: „Nu a existat nicio tensiune, au fost ca o familie. Trebuie să păstrăm atmosfera asta când vine la noi".

Pe drum spre Viscri, Regele a mai făcut - discret - o oprire, într-un sat puțin cunoscut - la Bâţanii Mari se află o țiglărie, ridicată cu sprijinul său. Acoperișurile realizate aici împodobesc castele, conace și biserici din toată Europa. Aceasta a fost ultima zi petrecută de monarhul britanic în România. Acesta a plecat spre Târgu Mureș, de unde avea zbor spre Marea Britanie.

Au fost 5 zile în care Regele Charles a stat de vorbă cu sute de români care i-au mulţumit că a venit în ţara noastră. De la noi monarhul pleacă încărcat de daruri, pentru că mulţi oameni i-au adus câte ceva, fie că vorbim despre produse locale, lucruri făcute manual, cărţi sau seminţe de flori, pe toate regele le-a primit cu încântare.

La noi în ţară, Majestatea Sa a avut ocazia să se plimbe nestingherit, departe de ochii presei, pe dealurile din inima Transilvaniei, cele de care s-a îndrăgostit iremediabil în urmă cu mulţi ani.

Localnicii de aici, care putem spune că s-au obişnuit cu prezenţa lui, îl numesc „iubitul nostru" şi pentru întâlnirea cu el se îmbracă mereu în haine populare ca în zile de sărbătoare. Toţi cei care l-au întâlnit pe rege au exprimat emoţie, au aplaudat şi pleacă din aceste locuri cu o amintire pe viaţă.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31