fbpx
 
Un general rus susține că invazia în Ucraina este doar o „treaptă” pentru a invada Europa

Un general rus susține că invazia în Ucraina este doar o „treaptă” pentru a invada Europa


Andrei Mordvicev, un important general rus pe care președintele rus Vladimir Putin l-a promovat în această săptămână consideră invazia Ucrainei drept o simplă „treaptă” pentru continuarea conflictului cu Europa, transmite publicația americană Newsweek.

Putin a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022, stârnind temeri din partea multor analiști că Kremlinul ar putea avea ambiții mai mari decât preluarea controlului asupra fostului său vecin sovietic. Comentatorii și legislatorii ruși au accentuat adesea aceste temeri prin retorica lor împotriva Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) pe tot parcursul războiului – încurajând în mod obișnuit lovituri directe asupra unor ținte europene și chiar americane.

Săptămâna aceasta, Putin l-a promovat pe generalul-locotenent Andrei Mordvicev la rangul de general-colonel. Liderul militar îndeplinea deja rolul de comandant al Districtului Militar Central și al Grupării Centrale a Forțelor Ruse din Ucraina.

Într-un interviu recent acordat postului de stat Russia-1 de la Moscova, al cărui clip a circulat pe scară largă sâmbătă pe rețelele de socializare, Mordvicev a declarat că el crede că războiul lui Putin va dura destul de mult timp și se va extinde în viitor.

„Cred că mai este destul timp. Nu are rost să vorbim despre o perioadă determinată. Dacă vorbim despre Europa de Est, ceea ce va trebui să facem, bineînțeles că atunci va fi mai mult timp”, a declarat generalul.

„Ucraina este doar o treaptă?”, a întrebat apoi interlocutorul.

„Da, absolut. Este doar începutul”, a răspuns Mordvichev, care a continuat spunând că războiul „nu se va opri aici”.

Înainte de invazia Ucrainei, Putin a expus o viziune de reconstituire a teritoriilor vechiului Imperiu Rus într-un bloc unificat. Liderul rus și aliații săi au declarat în repetate rânduri că nu văd Ucraina ca fiind independentă de Rusia, afirmând că națiunea suverană ar trebui readusă sub controlul Moscovei.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31