fbpx
 
Un investitor va aloca 500.000 de euro pentru un parc urban cu spații de joacă de 10.000 mp în Iași

Un investitor va aloca 500.000 de euro pentru un parc urban cu spații de joacă de 10.000 mp în Iași


Iașul ar putea avea un nou parc urban cu o suprafață extinsă de 10.000 m2 și spații de joacă pentru copii, datorită unui nou proiect propus în cartierul Cicoarei. Un dezvoltator imobiliar ar fi gata să investească peste jumătate de milion de euro pentru a crea un spațiu public de agrement, adaptat nevoilor comunității.

Zonă verde împrejmuită de două râuri

În cadrul unui PUZ în zona Cicoarei Iași, un dezvoltator imobiliar are prevăzut amenajarea unui spațiu public de agrement care să ofere o experiență completă pentru toate categoriile de vârstă. Propunerea cuprinde un parc urban nou de 10.000 mp gândit să fie în armonie cu peisajul local și să aducă o transformare semnificativă în zonă. Acest spațiu urban va fi conectat armonios cu zonele verzi învecinate și va fi împrejmuit de două râuri importante din Iași: Bahlui și Nicolina.

Noul spațiu public de agrement ar putea să se întindă pe aproximativ 10.000 mp. Acesta va include zone de joacă pentru copii, locuri de relaxare la umbră sau la soare și spații de socializare pentru toate sezoanele. În plus, se va contura un spațiu vizibil de la stradă, o atracție adesea preferată de adolescenți, se mai comunică în PUZ.

Convertirea zonei Cicoarei reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea aspectului urban și sporirea valorii proprietăților din regiune. Prin toate aceste investiții, cartierul ar putea beneficia de o reconfigurare estetică parțială, transformându-se într-un cartier verde.

Infrastructura parcului ar urma să fie complet integrată, cu alei pietonale, terenuri de joacă, bănci și elemente de mobilier urban. Teritoriul se va împărți în patru zone distincte pentru zonele de joacă destinate copiilor, care vor fi echipate cu echipamente sigure (leagăne, carusele, complexe de joacă, tobogane) și vor fi încadrate într-un decor natural cu gazon, vegetație bogată și o zonă decorată cu flori, având un foișor în mijlocul lor.

Ideea de mediu fără bariere ar putea fi respectată în întreaga concepție a parcului, asigurând astfel accesul facil pentru toți vizitatorii. Pe lângă toate acestea, în PUZ sunt incluse construcția a 9 blocuri cu diferite etaje. Conceptul general vizează o transformare majoră în peisajul urban, promovând spațiile verzi și zonele de agrement publice.

Realizarea proiectului și implementarea tuturor detaliilor rămâne să fie văzută, dar perspectivele sunt promițătoare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30