fbpx
 
Ce ne mai scoate din amorțire: omul bun Lucian Liciu ne amintește că putem dispărea astăzi

Ce ne mai scoate din amorțire: omul bun Lucian Liciu ne amintește că putem dispărea astăzi


În aceste zile, pe rețelele de socializare ale utilizatorilor din Iași există ceea ce analiștii Internetului au numit ”trending”. Facebook, de exemplu, este inundat de gânduri de sprijin și compasiune și apeluri de donare de sânge pentru Lucian Liciu, un bărbat de 41 de ani aflat în stare gravă după ce a fost implicat, săptămâna trecută, într-un accident de circulație la Târgu Frumos. Nu sunt doar apeluri, lumea s-a mobilizat. Este una dintre puținele situații în care persoane ”străine” de o familie au ieșit din comoditatea rutinei zilnice pentru a face un efort care să ajute cu adevărat.

De ce îl ajută lumea pe Lucian?

Poate nu știai că îl cheamă Liciu, dar îl știai de Lucian. Poate nu ai aflat că îl cheamă Lucian, dar sigur îi recunoști chipul. Pentru familia care stă în coloană în Bucium sau Copou, micul antreprenor care a vrut să își ducă copilul la înot sau să îi serbeze ziua de naștere la Oxygen sau la alte piscine din oraș, pentru practicanții de Zumba, pentru ONG-iștii care organizează manifestări în sprijinul copiilor în nevoie sau tatăl și mama care îl cheamă pe Moșu în Ajun de Crăciun, Lucian este bine cunoscut.

În anii din urmă, Lucian zâmbea în toate aceste locuri, era omul săritor, de care aveai nevoie. Cu părinți tarați de frica lui ”Nu sări”, ”Nu mânca aia”, ”Nu, nu, nu”, Lucian era cel care, atunci când îi lăsai copilul în grijă, îți dădeai seama din câteva replici alături de ei că puteai sta liniștit. Era întotdeauna blând, o calitate în dubiu la mulți dintre cei cu o meserie ca a lui.

Deodată, într-o dimineață, la volan, la vârsta de 41 de ani, Lucian a făcut anevrism cerebral, iar atât el, cât și o femeie și două fetițe aflate în mașină, au fost accidentați grav. Sutele, miile de persoane care l-au cunoscut au invadat rețelele de socializare pentru a-și arăta simpatia față de soarta lor, dar au pornit și o campanie de donare de sânge, ca un semn invizibil de mulțumire.

„Un OM minunat

Un OM bun

Un OM intruchipat în înger

Un OM care a fost lângă toți cei căruia i-au cerut ajutorul

Acum el......un simplu OM care eu pur și simplu il ador are nevoie de fiecare din noi!

Haideți oameni buni salvați-l pe Lucian Liciu!

Luci tu esti puternic!!!

Vei ieși invingator!!”

„Lucian este unul din colegii instructori de Zumba ai surorii mele și-l cunosc de la evenimentele caritabile pe care le organiza sau participa si la care am fost prezentator de câteva ori. Este alături de tinerii cu autism de la Ancaar - filiala Iasi de ani de zile, dar și de alte cauze caritabile.”

„Am avut șansa să-l întâlnesc pe acest om minunat un antrenor dedicat, căruia ii datorez faptul ca m-am împrietenit cu apa, a fost primul meu antrenor de înot, am învățat să mă bucur la orele lui de zumba, îi sunt recunoscătoare pentru tot ce am învățat, acum este rândul nostru să-i fim alături.”

Cineva din Capitală a scris: ”Pentru cei care îl cunoașteți pe Lucian Liciu și sunteți din București, eu mâine dimineață la ora 8:00 sunt la Centrul de transfuzie sanguină de pe strada Doctor Constantin Caracas nr 2. Haideți sa ne întâlnim cu toții și sa facem ceva cât mai repede posibil.”

„Eu nu am putut, dar am dus 12 persoane la Centrul de Transfuzii”, a scris altcineva pe Facebook. Cei de la acest centru din Iași fac deseori apeluri disperate la public pentru a suplini lipsa de sânge din spitale, uneori cu efect, alteori mai puțin. În această dimineață, era coadă la Centrul de Transfuzii. Erau oameni pentru care Lucian este o parte a amintirilor copiilor lor și un avertisment că, luați de cele de zi cu zi, am putea dispărea într-o dimineață obișnuită, la volan, în tramvai sau pe scările spre serviciu.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31