fbpx
 
Agentul din Covasna care a tras cu arma spre vecini lucra de 22 de ani în poliție. Trecuse evaluările psihologice și profesionale

Agentul din Covasna care a tras cu arma spre vecini lucra de 22 de ani în poliție. Trecuse evaluările psihologice și profesionale


Poliţistul covăsnean cercetat, printre altele, pentru tentativă de omor, fiind bănuit că ar fi tras cu o puşcă de vânătoare în direcţia unui bărbat, este angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna din anul 2002 şi a fost evaluat psihologic periodic, informează reprezentanţii instituţiei.

Aceştia au menţionat că ultima evaluare profesională a agentului de Poliţie a avut loc în luna februarie a anului trecut, fără a da detalii suplimentare, invocând faptul că „datele cu caracter personal sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor", conform normelor legale în vigoare.
„Poliţistul implicat în eveniment este angajat al IPJ Covasna din anul 2002 şi face parte din corpul agenţilor de poliţie. Ultima evaluare profesională a acestuia a avut loc în data de 03.02.2023, rezultatul evaluării fiind cuprins în dosarul personal al poliţistului, în conformitate cu prevederile art. 3, din Anexa nr. 9, la O.M.A.I. nr. 140 din 2014, actualizat. Poliţistul a fost evaluat psihologic periodic, rezultatul evaluării făcând parte din categoria specială de date cu caracter personal, în conformitate cu art. 9 din Regulamentul nr. 679 din 2016 (Regulamentul General privind Protecţia Datelor)", au precizat reprezentanţii IPJ Covasna, într-un comunicat de presă, conform Agerpres.
În urma incidentului petrecut în cursul zilei de marţi în localitatea Pachia, din comuna Brateş, a fost demarată o anchetă internă, a fos întocmit un dosar de urmărire penală, iar poliţistului i-a fost retras dreptul de port şi folosire a armelor letale.
„Conform dispoziţiei şefului Inspectoratului, a fost demarată procedura verificărilor interne, în referire la evenimentul în care a fost implicat poliţistul, prin Biroul Control Intern. Totodată, s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor letale. De asemenea, aspectele fac obiectul actelor de urmărire penală în cadrul dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna", se mai arată în comunicatul IPJ Covasna.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a anunţat că poliţistul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu, ameninţare, uz de armă fără drept şi distrugere.
Potrivit sursei citate, suspectul ar fi intrat în curtea bărbatului şi ar fi tras două focuri de armă în direcţia acestuia, după care ar fi distrus un geam şi ar fi pătruns în locuinţă.
„În fapt, s-a reţinut că în data de 9.01.2024 suspectul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate din localitatea Pachia, judeţul Covasna, a pătruns în curtea acesteia şi, cu arma de vânătoare pe care o deţinea în mod legal, a executat două focuri de armă în direcţia victimei. În continuare, suspectul a distrus un geam de la fereastra locuinţei, a pătruns în casă, şi, între timp, persoana vătămată şi o martoră au reuşit să fugă din imobil. În prezent, suspectul se află internat la spital din cauza stării sale de sănătate", se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30