fbpx
 
Telegram / SBU Telegram / SBU

Ucraina a destructurat o reţea de spioni ruşi care transmiteau informaţii despre industria sa militară


Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat o reţea de spionaj rusă care opera în trei regiuni ale ţării, aproape de linia frontului, şi transmitea informaţii despre industria militară ucraineană, ale cărei facilităţi au fost vizate de atacuri aeriene ruseşti în ultimele săptămâni, potrivit EFE, transmite Agerpres.

Unul dintre membrii grupului, a explicat SBU într-un comunicat, era un inginer care lucra pentru o companie din sectorul de apărare în oraşul Zaporojie, în apropierea frontului de sud-est.
Acest agent rus „a divulgat Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) informaţii despre repararea de material militar" de către compania sa, menţionează SBU în comunicat.
În faţa incertitudinii privind continuarea sprijinului militar din partea partenerilor săi, Ucraina urmăreşte să-şi sporească propria producţie de apărare pentru a-şi reduce dependenţa de echipamentele militare străine.
O altă prioritate a Kievului este creşterea capacităţii sale de reparare a echipamentelor militare avariate pe linia frontului.
De la sfârşitul lunii decembrie, Rusia a lansat mai multe atacuri aeriene masive, vizând în principal facilităţi ale industriei de apărare ucrainene. Kievul nu a raportat amploarea distrugerilor provocate de aceste atacuri asupra respectivelor infrastructuri.
Alţi membri ai reţelei de agenţi ruşi destructurate în Ucraina transmiteau informaţii despre localizarea trupelor ucrainene pe fronturile din Zaporojie (sud) şi Doneţk (est) şi despre aprovizionarea armatei cu vehicule din regiunea Odesa (sud).
În cadrul operaţiunii, SBU a arestat simultan cinci spioni în aceste trei regiuni.
Un alt obiectiv al grupului era de a localiza depozitele de muniţie şi combustibil ale armatei ucrainene pentru a transmite apoi informaţii Rusiei despre locul lor de amplasare, potrivit SBU.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31