fbpx
 
X X

Pasagerii unui tren, luaţi ostatici în Elveţia de un iranian înarmat cu un topor și un cuțit. Individul a fost ucis (VIDEO)


Autorul unei luări de ostatici într-un tren, în vestul Elveţiei, un iranian în vârstă de 32 de ani, înarmat cu un topor şi un cuţit, a fost „rănit mortal” în timpul unui asalt, iar persoanele pe care le ţinea ostatice au fost eliberate tefere.

Autorul luării de ostatici este un „solicitant de azil” iranian în vârstă de 32 de ani, înarmat cu un topor şi un cuţit, care vorbea farsi şi engleză, a anunţat într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al poliţiei cantonale din Vaud, Jean-Christophe Sauterel.

„În acest stadiu al anchetei, motivaţiile autorului nu sunt cunoscute”, anunţă autorităţile.

Purtătorul de cuvânt a subliniat asupra faptului că identitatea autorului luării de ostatici este în continuare verificată.

Această luare de ostatici a început joi seara, către ora locală 18.35 (19.35, ora României), şi s-a încheiat către ora locală 22.30 (23.30, ora României).

Autorul l-a forţat pe conductorul ramei staţionate în Gara Essert-sous-Champvent, situată la aproximativ şase kilometri de Yverdon, în apropiere de Neuchâtel, să plece din post şi să se alăture celorlalţi pasageri.

Forţele de ordine au fost alertate de către pasageri, iar negocieri cu autorul luării de ostatici s-au desfăşurat în parte pe mesageria Whatsapp şi prin intermediul unui interpret în farsi, limba majoritară în Iran.

Autorităile au luat până la urmă decizia de a da un asalt.

Autorul luării de ostatici a fost împuşcat de către un poliţist, asupra căruia se arunca cu toporul, în timp ce un grup de intervenţie care s-a urcat la bordul trenului imobilizat a reuşit să se interpună între atacator şi ostatici.

Este vorba despre 15 ostatici în total, 14 pasageri şi conductorul trenului.

Poliţiştii au intrat în acţiune către ora locală 22.15 (23.15, ora României).

O înregistrare video difuzată pe X surprinde rama imobilizată, în timpul nopţii, înaintea mai multor explozii foarte luminoase.

Aceasta era o manevră a poliţiştilor cu scopul de a-l îndepărta pe autorul luării de ostatici de aceştia, potrivit lui Christophe Sauterel.

În total, 60 de poliţişti au participat la operaţiuni.

Procurorul de serviciu şi procurorul general al cantonului Vaud s-au dus imediat la faţa locului, iar o anchetă penală a fost deschisă.

Grupurile de intervenţie ale cantonului şi oraşului Lausanne au fost susţinute de lunetişti de elită din cadrul poliţiei cantonale a Genevei.

Luări de ostatici sunt rare în Elveţia, mai ales de această amploare.

Ultimele luări de ostatici puternic mediatizate aveau ca motivaţii jaful.

În ianuarie 2022, infractori au luat ostatic un cuplu şi doi angajaţi ai unei întreprinderi, pentru a obţine astfel acces la seifuri în care erau depozitate metale preţioase, dar au fugit fără pradă.

În noiembrie 2021, un director al unei întreprinderi de orologerie a fost luat ostatic la domiciliu, împreună cu membri ai familiei sale. După ce au furat aur aparţinând afacerii, cei şase autori ai luării de ostatici au fugit în Franţa.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31