fbpx
 
X X

Cei patru presupuşi atacatori de la sala de concerte Crocus din Moscova au fost plasați în detenție preventivă (VIDEO)


Cei patru presupuşi atacatori din spatele atentatului comis la sala de concerte Crocus din Moscova, soldat cu 137 de morţi, au fost plasaţi duminică în arest preventiv pentru două luni de un tribunal din capitala Rusiei, transmite luni AFP.

Cei patru bărbaţi sunt acuzaţi de terorism şi riscă închisoarea pe viaţă, a declarat tribunalul Basmanîi din Moscova într-un comunicat.
Arestarea lor preventivă, stabilită până pe 22 mai, poate fi prelungită până la judecarea lor, a cărei dată nu a fost încă stabilită.
În total, autorităţile ruse au raportat arestarea a 11 persoane, dintre care patru atacatori, în legătură cu acest atentat.

Instanţa a difuzat imagini în care trei suspecţi sunt aduşi în sala de judecată încătuşaţi şi păziţi de poliţişti, apoi aşezaţi în cuşca de sticlă rezervată acuzaţilor. Al patrulea a sosit într-un scaun cu rotile, cu ochii închişi. Unul dintre suspecţi avea un bandaj alb la ureche, similar apariţiei sale în clipurile video ale arestării presupuşilor atacatori, date publicităţii sâmbătă de către anchetatori, unde trei dintre ei apăreau cu sânge pe faţă.
Conform informaţiilor furnizate de tribunal, doi dintre acuzaţi au pledat vinovaţi. Unul dintre ei, originar din Tadjikistan,"şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia".
Autorităţile declaraseră anterior că suspecţii sunt "cetăţeni străini", fără a menţiona naţionalitatea lor.
Tadjikistanul este o fostă republică sovietică din Asia Centrală, cu majoritate musulmană.
Agenţia de presă rusă Ria Novosti a informat că unul dintre suspecţi este un fost angajat al unui coafor din Ivanovo, un oraş situat în nord-estul Moscovei. Un altul are un copil de opt luni şi muncea într-o fabrică de parchet din Podolsk, în regiunea Moscova.

Atacul a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, dar autorităţile ruse au prezentat o pistă ucraineană, spunând că atacatorii încercau să ajungă în Ucraina, unde aveau contacte. Însă Ucraina neagă cu fermitate orice implicare în acest atentat, cel mai mortal din Rusia de la începutul anilor 2000.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31