fbpx
 
YouTube YouTube

Ce a pățit o româncă din Spania după ce i-a trimis 1.300 de euro lui... „Brad Pitt”. „A început să îmi dea mesaje pe WhatsApp”


O româncă care locuiește în Spania a fost victima unei escrocherii online. Ea a pierdut 1.3000 de euro după ce a conversat cu un fals „Brad Pitt”, scrie Le Region.  

Elena Cornea locuiește în Ourense de 12 ani și a fost contactată inițial pe TikTok de un bărbat care pretindea că este celebrul actor Brad Pitt. El a invitat-o să facă parte dintr-un grup VIP.

Pentru a face parte din acest grup, femeii i s-au cerut date personale, iar încântată de oportunitate le-a oferit bărbatului.Conversația lor a continuat pe WhatsApp, unde impostorul i-a arătat un permis de conducere fals cu fotografia actorului pentru a-și dovedi identitatea.

„Brad Pitt mi-a scris pe Tik Tok pentru a-mi oferi o cartelă de membru VIP. M-am abonat cu datele mele și a început să îmi trimită mesaje prin WhatsApp. S-a legitimat cu un permis de conducere care avea fotografia lui, a actorului. Am rămas fără cuvinte”, a spus românca.

La un moment dat, impostorul i-a promis femeii că îi va oferi cadou un pachet cu 50.000 de dolari și diverse obiecte. El i-a trimis și o poză cu cutia, astfel încât să pară real.

La câteva zile după, el i-a scris că, din păcate, coletul pe care l-a trimis a fost oprit în vamă și că pentru a-l elibera, ea trebuie să plătească suma de 1.020 de euro.

Elena Cornea a mărturisit că a fost sceptică la început, dar promisiunile bărbatului au înduplecat-o. 

„Mi-a trimis o fotografie cu conținutul coletului. Se vedeau bijuterii și mulți bani, până la 50.000 de euro și trebuia doar să plătesc o 1.000 de euro cheltuieli vamale pentru a-l ridica. Am făcut transferul prin MoneyGram, am mers să-l caut și nu exista. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă 3.000 de euro pentru a mi-l trimite direct acasă. Vreau doar să știu cine este cu adevărat în spatele acestei escrocherii”, a spus femeia.

Românca a descoperit, în cele din urmă, că în spatele profilului actorului se aflau mai mulți escroci nigerieni. Ea a încercat să-i blocheze, dar a primit în continuare mesaje.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31