fbpx
 
Știrile PRO TV Știrile PRO TV

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 s-a produs în Taiwan. Cel puțin 4 oameni au murit, peste 50 sunt răniți


Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 a lovit Taiwanul, miercuri dimineaţă, provocând prăbuşirea a cel puţin 26 de clădiri, potrivit Centrului Central de Comandă pentru Situaţii de Urgenţă din Taiwan (CEOC).

Oficialii taiwanezi au confirmat că cel puțin 4 oameni au murit în timp ce salvatorii scoteau oameni din clădirile prăbușite.

Acțiunea de salvare a victimelor este în curs de desfășurare, astfel că este foarte posibil ca numărul victimelor să crească.

Este cel mai puternic cutremur din Taiwan din ultimii 25 de ani, au declarat oficialii seismologi, citați de BBC.

O cameră de filmat montată la bordul unui autoturism a surprins momentul în care s-a produs cutremurul:

China, care are o relație foarte tensionată cu Taiwan, inclusiv la nivel militar, a anunțat că oferă ajutor taiwanezilor. Biroul chinez pentru afaceri din Taiwan a emis o declarație la scurt timp după producerea cutremurului, afirmând că este îngrijorat de pagubele produse și că este dispus să ofere asistență în caz de dezastru.

Operațiunile de salvare continuă, pentru a ajunge la persoanele blocate în Hualien, precum și în alte zone din Taiwan. Potrivit Agenției Naționale de Pompieri, multe persoane sunt blocate în tuneluri, inclusiv în tunelul Renqing și în tunelul Qingshui.

Cel puțin 12 oameni au fost salvați din clădirea Uranus din Hualien. În Taipei, două persoane au fost salvate dintr-un lift blocat în districtul Zhongshan și șapte persoane au fost salvate de la locul prăbușirii unei clădiri în districtul Xindian din New Taipei City.

Cutremurul a declanșat inițial avertismente de tsunami pe insulă și în țările vecine, unele dintre acestea fiind ulterior retrase. Epicentrul este situat la aproximativ 18 km sud de orașul Hualien din Taiwan, potrivit US Geological Survey.

Hualien este cea mai mare regiune din Taiwan, situată pe coasta de est a insulei, fiind cunoscută pentru terenul său muntos.

Cutremurul și multiplele replici au declanșat alunecări de teren, prăbușirea multor roci și bolovani mari, blocând drumurile și liniile de cale ferată și provocând pagube a căror reparație ar putea dura săptămâni întregi.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31