fbpx
 
Eu cu cine votez? Care candidați ieșeni susțin desemnarea Parc Natural Codrii Iașilor. PNL, singurul partid care a fost tranșant contra acestui proiect

Eu cu cine votez? Care candidați ieșeni susțin desemnarea Parc Natural Codrii Iașilor. PNL, singurul partid care a fost tranșant contra acestui proiect


Eu cu cine votez? Care candidați ieșeni susțin desemnarea #ParcNaturalCodriiIasilor? Vedeți poza si/sau citiți mai jos pentru mai multe detalii la fiecare partid, inclusiv alți politicieni si candidați care au semnat memorandumul de susținere, distribuiți postarea!

În primul rând, mâine vă îndemnăm să mergeți la vot! Cum studiul științific pentru #ParcNaturalCodriiIasilor este aproape gata, va fi importantă susținerea teritorial-administrativă. Atenție, nu doar primarul contează! Consiliile locale, Consiliul Județean - toate pot ajuta - sau încurca - demersul nostru! Apoi, se vede din culoarea tabelului că, în general, majoritatea partidelor politice susțin desemnarea Parcului Natural - o propunere echilibrată pentru oameni si natură. Partid cu partid, cu mai multe detalii inclusiv sprijinul din ultimii ani.

PSD: Atât Bogdan Cojocaru (candidat Presedinte CJ) cât si Bogdan Balaniscu (Candidat Primaria Iasi) au semnat angajamentul. Mai mult, ca Prefect de Iasi Bogdan Cojocaru ne-a ajutat în două rânduri convocând primarii pentru prezentări si dezbateri pe tema parcului, si este de-asemenea președinte de filială Iasi. De la PSD au mai semnat candidați la CJ, Virgil Popa candidat la primăria Pascani, precum si 31 de membri, majoritatea de la Miroslava.

PNL: Costel Alexe (candidat Presedinte CJ, actual Presedinte CJ) nu a semnat angajamentul, desi a ajuns în mod cert la el. Fost Ministru al Mediului, ne-a fost foarte greu să ajungem la o audiență la el ca Presedinte CJ, iar când am ajuns a trimis un consilier care a respins ideea unei angajari. Mihai Chirica (candidate Primarie, actual Primar) a semnat un angajament similar in 2022, la evenimentul făcut cu Greenpeace. Acum nu a semnat în nume propriu dar am primit un angajament semnat de la Spații Verzi. Nici președintele filialei PNL Iasi, Alexandru Muraru, nu a semnat angajamentul desi ne-am asigurat că l-a primit.

ADU (USR, PMP, FD): Atât Petru Movilă (candidat Presedinte CJ) cât si Marius Bodea (candidat Primărie Iasi) au semnat angajamentul. Stefan Tanasa, președinte de filială Iasi, si-a asumat si el susținerea demersului. Au mai semnat candidați la CJ si CL Iasi, precum si Emma Stratulat, candidată la Bârnova si Catalin Cobzaru candidat la CL Bârnova.

REPER: Si-a asumat susținerea Andrei Ciuhodaru (candidat la Primăria Iasi), si, surpriză, co-presedinții partidului la nivel național, Ramona Strugariu si Dragos Pislaru, precum si europarlamentarul Dacian Ciolos! Acest lucru ne dă încrederea să mai abordăm conducători de la nivelul național, unde se iau multe decizii relevante si pentru #ParcNaturalCodriiIasilor. A mai semnat candidata la europarlamentare Ana-Maria Boghean.

CURAJ/R-ECO: Susțin desemnarea Parcului Natural Adrian Apostolache (candidat Presedinte CJ) si Cosette Chichirau (candidata Primaria Iasi, presedinte partid), precum si Cristian Pînzaru, candidat la Primăria Bârnova.

Partidul Verde: Si-a asumat susținerea Victor Chirila, Presedintele filialei Iasi.

AUR: A semnat memoriul de susținere Tudor Ciuhodaru, candidat la Primăria Iasi.

Partidul LEU: Susține desemnarea Parcului Natural Ioan-Sebastian Buduroi, candidat la Primăria Iasi.

De la alte forțe politice nu am primit răspunsuri sau găsit canalele potrivite. Împreună cu voi am făcut tot posibilul ca toți candidații să primească memorandumul (email, rețele socializare, Whatsapp, telefon) si să aibă ocazia să se exprime, deci ce vedeți aici este o situație care trebuie asumată. Le-am sugerat să dea si altor candidați din formațiunea lor politică, iar unii au făcut-o.

Bineînțeles susținerea poate fi exprimată si după alegeri. De-asemenea votul nu îl dăm exclusiv pentru #ParcNaturalCodriiIasilor. Dar atunci când lemnul este si o sursă de corupție, iar Codrii Iasilor riscă să rămână fără pădure bătrână, trebuie să votăm cum simțim, dar pentru oameni si natură, în număr cât mai mare!


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30