fbpx
 
Pe ce loc se află Iaşul în topul celor mai sigure judeţe din România

Pe ce loc se află Iaşul în topul celor mai sigure judeţe din România


Siguranţa şi protecţia în viaţa de zi cu zi reprezintă una dintre cele mai importante probleme de ordin social pentru români. Vă întrebaţi care este riscul ca locuinţa dumneavoastră să fie spartă de hoţi? Sau câte furturi au loc zilnic în zona în care staţi? În acest sens, Comenzi.ro a realizat o cercetare de piaţă cu privire la nivelul de siguranţă din judeţul Iaşi.

 

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, Poliţia Română şi motorul de căutare Google în perioada 2013-2016, au fost analizate informaţii precum rata infracţionalităţii în Iaşi sau numărul de infracţiuni semnalate în fiecare zi. De asemenea, studiul a scos în evidenţă şi gradul de interes al locuitorilor din judeţul Iaşi pentru sistemele de supraveghere a locuinţei.

 

La nivelul judeţului Iaşi, în 2014 s-a înregistrat o creştere alarmantă a infracţiunilor în comparaţie cu anul anterior.

 

Astfel, iese la iveală faptul că numărul delictelor s-a majorat cu 55,83% în decurs de 12 luni, în ciuda măsurilor de prevenire luate de autorităţile locale. Pentru a analiza în detaliu fenomenul şi pentru a trage un semnal de alarmă în acest sens, specialiştii magazinului online Comenzi.ro scot în evidenţă faptul că în Iaşi au loc, în medie, 38 de infracţiuni în fiecare zi.

 

De asemenea, relevantă pentru situaţia generală este şi rata infracţionalităţii înregistrată în judeţul Iaşi. Aceasta îl plasează pe locul 5 în topul naţional al celor mai nesigure judeţe. Din acest punct de vedere, în anul 2014 au fost sesizate 2,162 de infracţiuni la 100.000 de locuitori, în creştere cu 54,76% faţă de 2013.

 

Comparând numărul de locuinţe existente în judeţul Iaşi cu numărul de infracţiuni semnalate, reiese că anul trecut s-au înregistrat 12,1 infracţiuni la fiecare 100.000 de locuinţe. De aceea, locuitorii din Iaşi sunt interesaţi de achiziţionarea unor camere de supraveghere. Acest lucru se reflectă în mod direct în volumul de căutări înregistrat pe internet în ultimul an pentru diferite sisteme de supraveghere. Studiul Comenzi.ro relevă faptul că judeţul Iaşi se află pe locul 33 la nivel naţional din acest punct de vedere.

 

„Oamenii se informează despre avantajele oferite de aceste aparate şi conştientizează cât de importante sunt ele pentru siguranţa locuinţelor", a declarat Dan Albu, Manager al magazinului online Comenzi.ro.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31