fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Suporterii polonezi au venit pregătiți de război, la București: săbii, macete, cuțite și fumigene

Suporterii polonezi au venit pregătiți de război, la București: săbii, macete, cuțite și fumigene


Poliţia Capitalei a declarat cod portocaliu de alertă înaintea meciului de fotbal România - Polonia, din Grupa e a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018. La Bucureşti au ajuns circa 1.000 de suporteri polonezi despre care presa de specialitate scrie că ar fi unii dintre cei mai turbulenţi din lume. În drum spre Arena Naţională, suporterii s-au oprit în Centrul Vechi, unde au izbucnit şi primele violenţe. Mai mulţi polonezi s-au încăierat şi 6 dintre ei au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Secţia 14 de Poliţie, pentru audieri.

 

La cererea Poliţiei şi Jandarmeriei, Primăria Capitalei a trimis autocare şi autobuze care să-i ducă pe suporterii polonezi din Centrul Vechi la stadion.

 

Înainte de a ajunge în Bucuresti, suporterii polonezi au fost verificaţi de jandarmii care i-au luat în primire încă de când au intrat în ţară. Zeci de autocare au trecut prin filtrul de pe autostrada Bucureşti-Pitesti, chiar la intrarea în Capitală. În două maşini de teren pline cu suporteri oamenii legii au găsit săbii, macete, cuţite, fumigene şi butelii cu gaz. 50 de suporteri au fost opriţi din drum şi jandarmii au cerut întăriri.

 

 

În Centrul Vechi au izbucnit violențe și mai mulți suporteri polonezi au fost duși la secție. Din primele informații, într-un bar a avut loc o bătaie generalizată. Cel puțin două persoane aveau capul spart.

 

„A fost un conflict spontan între suporterii polonezi, deci nu cu forţele de ordine, nu cu alţi suporteri. S-a intervenit rapid, iar şase persoane au fost imobilizate şi conduse la Secţia 14 de Poliţie pentru continuarea cercetărilor”, a declarat căpitanul Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

 

Potrivit unor martori, suporterii, care se aflau în stare de ebrietate, s-au certat din cauza notei de plată de la restaurantul unde consumaseră o cantitate mare de alcool. Ei au distrus o parte din mobilierul restaurantului în altercaţie.

 

Suporterii duşi la poliţie vor avea interdicţie să vadă meciul România - Polonia de vineri seară de pe Naţional Arena.

 

(Sursa: digi24.ro)

 

 


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac