fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Un nou seism puternic lovește Noua Zeelandă. Un baraj s-a fisurat. Stare de alertă în toată țara (VIDEO)

Un nou seism puternic lovește Noua Zeelandă. Un baraj s-a fisurat. Stare de alertă în toată țara (VIDEO)


Două persoane au murit şi zeci au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea de 7,8 care a zguduit duminică Nouă Zeelandă.

 

Cutremurul a fost urmat de un tsunami, care a lovit coasta de nord-est a ţării. Oamenii care locuiesc în apropierea plajelor au fost sfătuiţi să-şi părăsească de urgenţă casele. Seismul a avut loc la ora locală 12:02:56 (11.02 GMT) şi s-a produs la o adâncime de 23 de km, la nord-est de Amberley şi la 93 km nord de localitatea Christchurch.

 

 

Un nou seism puternic, cu magnitudinea 6,2, a lovit luni Insula de Sud a Noii Zeelande, potrivit Institutului american de geologie, la câteva ore după producerea unui cutremur mai mare care a ucis două persoane şi a avariat clădiri de-a lungul coastei estice a Insulei de Sud, transmite Reuters. Ultimul seism a fost iniţial măsurat cu o magnitudine de 6,8. El s-a produs în jurul orei locale 1,45 p.m (00,45 GMT), la o adâncime de 10 km, la circa 120 km nord-est de Christchurch, a precizat USGS.

 

 

Un baraj de pe fluviul Clarence, pe Insulă de Sud, s-a fisurat, iar un val de apă a pornit în aval, în urma seriei de seisme din Noua Zeelandă, au anunţat luni autorităţi locale citate de postul Radio New Zealand, relatează Reuters. "Locuitorii sunt sfătuiţi să se deplaseze imediat în zone mai înalte", se arăta într-un comunicat emis de Consiliul districtului Marlborough, citat de RNZ.

 

Timp de aproximativ un minut şi jumătate, oamenii din zona Christchurch au retrăit coşmarul din 2011, când pământul s-a zguduit şi a lăsat în urma peste o sută de morţi. Acum, seismul, care i-a trezit pe localnici din somn, a semănat pagubă şi panică.

 

 

Locuitori din Christchurch şi din localităţi vecine s-au precipitat să-şi facă provizii cu produse de bază. Unele şcoli din zona afectată au rămas închise luni. La Kaikoura, o destinaţie turistică populară, principalul drum a fost blocat de alunecări de teren, iar telecomunicaţiile, alimentarea cu apă şi curent sunt întrerupte.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cartierul Austriac