fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Atentat ISIS, dejucat la Tirana, înaintea meciului de fotbal dintre Albania și Israel

Atentat ISIS, dejucat la Tirana, înaintea meciului de fotbal dintre Albania și Israel


Un atentat islamist care urma să aibă loc sâmbătă în Albania, cu ocazia unui meci de fotbal între echipa naţională a acestei ţări şi cea a Israelului, a fost dejucat de serviciile de securitate albaneze în cursul acestei săptămâni, informează AFP.

 

Importante măsuri de securitate au fost luate, inclusiv prin desemnarea altui teren de joc pentru meci în locul celui din Shkodra (nord), vizat de islamişti, la Elbasan (în centrul ţării).

 

Potrivit presei locale, evenimentul sportiv constituia una dintre ţintele unei reţele islamiste anihilate în cursul săptămânii în Albania, Kosovo şi Macedonia, care intenţiona să comită atacuri în aceste ţări. 20 de persoane au fost arestate, au anunţat autorităţile celor trei ţări.

 

La Elbasan, localitate situată la 45 km de Tirana, peste 2.000 de poliţişti şi sute de agenţi ai serviciilor specializate au fost mobilizaţi sâmbătă, iar accesul pe străzile din jurul stadionului a fost controlat riguros, a anunţat poliţia. Blocuri din beton fuseseră amplasate în jurul stadionului, iar pe imobilele din jur lunetişti ai forţelor de ordine au ocupat poziţii, în timp ce zonă era supravegheată şi dintr-un elicopter.

 

De asemenea, tunelul care face legătura între Tirana şi Elbasan a fost închis circulaţiei cu patru ore înainte de începerea meciului. În acest context tensionat, forţele aniteroriste albaneze au arestat la Guras (centru est) un fost combatant al grupării jihadiste Statul Islamic (ŞI), a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. El nu a precizat dacă individul respectiv - Ervin Duka (29 de ani), revenit din Şiria după ce fusese rănit acolo - este suspectat că ar face parte din reţeaua anihilată.

 

La domiciliul sau au fost descoperite arme, muniţii şi explozibili. Printre presupuşii membri ai celulei desfiinţate, patru au fost arestaţi în Albania. Unul dintre ei - Medat Hasani - este un fost combatant al ŞI, iar ceilalţi trei sunt un imam autoproclamat, un coafor şi un medic, indica poliţia.

 

Potrivit cifrelor furnizate de autorităţi, peste 550 de musulmani macedoneni, kosovari şi albanezi s-au alăturat jihadiștilor în Siria şi în Irak, peste o sută dintre ei pierzându-şi viaţa în lupte.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cartierul Austriac