fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cum se licitează, pe bune, o afacere la un mare spital

Cum se licitează, pe bune, o afacere la un mare spital


Bătaie pe viață și pe moarte pentru un spațiu la Oncologie. Un spațiu liber de 45 mp de lângă IRO a fost vânat de toți jucătorii importanți din industria fast-food din Iași. S-a ajuns până la 5.000 euro/lună chirie, licitația anulându-se. A participat și firma lui Ghiocel Asimionesei. Când s-a mers pe achiziție directă, la Sf. Maria și Neuro, obținuse chirii de 200 de euro/lună.

 

O licitație organizată de Primărie, în urmă cu trei săptămâni, a condus la un deznodământ neașteptat. După ce s-a licitat nebunește pentru un spațiu de doar 45 metri pătrați, câștigătorul nu a semnat contractul, invocând motive personale.

Pas de-o mie de lei

S-a ajuns ca licitația să ajungă la suma exorbitantă de 22.150 lei, însemnând chiria lunară. Administratorul Vladim Top SRL a pierdut garanția de participare și s-a ales cu interdicții de participare la licitațiile organizate de municipalitate. „Licitația a început de la 810 lei pe lună. Pasul a fost de 40 de lei. S-a licitat cu câte 40 de lei, dar s-a hotărât ca pasul să fie mărit la o mie de lei. Cel care a câștigat a refuzat să semneze contractul. Licitația va fi reluată de pe data de 13 ianuarie”, au spus reprezentanții Primăriei.

Spațiul de 45 mp e în coasta Institului de Oncologie, ideal pentru o alimentație publică

 

O mină de aur

Pentru câștigarea terenului s-au bătut opt firme, care și-au dorit neapărat terenul, situat în curtea Institutului Regional de Oncologie Iași, strada General Berthelot. Conform caietului de sarcini, câștigătorul licitației putea să amenajeze pe terenul menționat un chioșc unde să se desfășoare activități de alimentație publică.  Reprezentantul societății Onix Iași SRL, Iulian Tărăboanță, a precizat că pe respectivul teren ar putea fi amenajată chiar și o farmacie. „S-a licitat mult de s-a ajuns la suma asta. Este un teren liber pe care se poate construi. Cred că poate fi amenajată și o farmacie, nu se spunea că trebuie ceva anume”, a spus Iulian Tărăboanță, fost director al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași.

 

Câștigătorul: „M-a luat valul”

La licitație a participat și Grafic Beta Trust SRL, societate controlată de Florin Asimionesei, președintele cotidianului Bună Ziua Iași. Nu este prima dată când Asimionesei atacă spațiile aflate în curtea unităților spitalicești. Același lucru l-a făcut la Spitalul Sf. Maria, dar și la Spitalul de Neurochirurgie, ambele situate în cartierul Tătărași.
Marius Bargan, administratorul Vladim Top SRL, a precizat că s-a lăsat purtat de val când a licitat până la 22.150 de lei. „S-a licitat foarte mult pe perioada procedurii. Eu nu mi-am dat seama de toate cheltuielile. Acolo se poate face un chioșc de alimentație publică, nu cred că poate fi vorba de o farmacie. Am realizat că nu pot onora contractul după ce am ieșit din starea de euforie. Orice afacere are un factor de risc”, a explicat Bargan.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac