fbpx
 
Cumnata lui Agrigoroaei, la un pas de puşcărie

Cumnata lui Agrigoroaei, la un pas de puşcărie


După ce i-a ţinut isonul la ilegalităţi fostului senator de Iaşi, femeia a plecat din ţară, ignorând pedeapsa. Laura Agrigoroaei, condamnată la o pedeapsă cu suspendare alături de fostul parlamentar Ionel Agrigoroaei, este aproape de a ajunge la puşcărie. Fosta cumnată a politicianului şi-ar putea pierde libertatea pentru că, până în prezent, nu a respectat niciuna din măsurile de supraveghere impuse de instanţă.

 

O gafă inexplicabilă ar putea să îi schimbe viaţa unei femei din Iaşi. Decizia ar putea fi luată după o sesizare a Serviciului de Probaţiune din Iaşi. 

 

Trebuia să muncească la Socola sau la un centru de zi

Laura Agrigoroaei a fost condamnată, în decembrie 2015, de instanţa supremă, la un an, patru luni şi 10 zile de închisoare, cu suspendare, pentru uz de fals în formă continuată şi înşelăciune. Pe durata termenului de supraveghere de trei ani, ieşeanca a fost obligată să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Centrul de zi „Prichindel” sau în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola din Iaşi. De asemenea, Laura Agrigoroaei trebuia să se prezinte şi la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Cum nici aceasta şi nici procurorii nu au mai declarat apel, hotărârea în cazul fostei cumnate a lui Ionel Agrigoroaei a rămas definitivă. Însă, ieşeanca nu ar fi respectat niciuna din măsurile dispuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit unor surse, femeia ar fi plecat din ţară.

 

Proces la Tribunalul Bucureşti

„Serviciul nostru doar a anunţat instanţa că suntem în imposibilitatea punerii în executare a sentinţei penale”, au precizat reprezentanţii Serviciului de Probaţiune Iaşi la solicitarea REPORTER DE IAŞI.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti sunt cei care vor decide dacă se impune  revocarea sau anularea suspendării executării pedepsei în cazul Laurei Agrigoroaei. Aceasta nu a putut fi contactată pentru a-şi spune punctul de vedere. „Nu am ce să comentez. Nu este problema mea”, a precizat Ionel Agrigoroaei.

 

Fostul senator Agrigoroaei spune că nu îl mai interesează soarta fostei cumnate

 

Toată familia are probleme cu legea

În acelaşi dosar, în decembrie 2015, a fost condamnat şi fostul parlamentar Ionel Agrigoroaei la doi ani, şase luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fiind obligat să presteze şi 80 zile de muncă în folosul comunităţii. Soţia fostului senator, Antonela, a primit doi ani şi patru luni închisoare cu suspendare, fratele său, Dănuţ,  doi ani închisoare cu suspendare, alte trei persoane acuzate în dosar fiind condamnate tot cu suspendare. Toţi au declarat apel, următorul termen al procesului fiind pe 27 martie, la instanţa supremă.

Senatorul Ionel Agrigoroaei şi soţia acestuia au fost trimişi în judecată, în septembrie 2014, fiind acuzaţi că au luat de la o bancă din Iaşi un împrumut de 335.000 de franci elveţieni, în baza unor acte false privind veniturile lor. În octombrie 2007 şi martie 2008, Dănuţ Agrigoroaei şi fosta sa soţie, Laura, au indus în eroare reprezentanţii aceleiaşi bănci, prin prezentarea unor adeverinţe în care au fost trecute date nereale privind veniturile lor. Aceştia au folosit adeverinţele pentru încheierea unui contract de împrumut, prin care au prejudiciat unitatea bancară cu 250.000 de franci elveţieni, respectiv, 51.700 de franci elveţieni.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30