fbpx
 
„Comoara” din casa părăsită. Mii de pachete de țigări de contrabandă, ascunse într-un imobil abandonat

„Comoara” din casa părăsită. Mii de pachete de țigări de contrabandă, ascunse într-un imobil abandonat


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat trei tineri care au încercat să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă, pe care ulterior trebuiau să le ascundă în curtea unui imobil părăsit. Doi dintre tinerii implicaţi în activitatea infracţională au mai fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră, la începutul lunii martie 2016, în timp ce transportau pe biciclete două genţi voluminoase ce conţineau 19.460 ţigarete de contrabandă.

 

În data de 06 martie a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

 

 

Astfel, în cadrul acţiunii au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Frăsuleni, o persoană de sex masculin, care ducea în spate un colet voluminos. Persoana a fost somată verbal de către poliţiştii de frontieră, dar aceasta a fugit spre sat, abandonând coletul. În imediata apropiere a locului în care a fost observat bărbatul, poliţiştii de frontieră au descoperit, la malul românesc al râului Prut, două colete voluminoase, iar în curtea unui imobil părăsit din zonă alte două colete.

 

În urma verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au stabilit că în activitatea infracţională au fost implicaţi trei cetăţeni români cu vârste cuprinse între 17 şi 20 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi. Doi dintre cei trei tineri au mai fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră, la începutul lunii martie 2016 în timp ce transportau pe biciclete două genţi voluminoase ce conţineau 19.460 ţigarete de contrabandă.

 

 

Persoanele în cauză au declarat că au fost contactate de un cetăţean moldovean, a cărui identitate nu o cunosc, care le-a propus ca în schimbul sumei de 1.400 lei să treacă ţigaretele peste râul Prut şi să le transporte până la imobilul părăsit, de unde urmau să fie preluate de cel care i-a contactat.

 

 

În urma inventarierii conţinutului celor patru colete, a rezultat cantitatea de 96.000 ţigarete, diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova.

 

Ţigaretele, în valoare de 50.940 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră efectuând acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: