fbpx
Portokal
Vecinii, marea frică a dezvoltatorilor

Vecinii, marea frică a dezvoltatorilor


O parte dintre constructorii de blocuri din Iaşi au mari probleme cu vecinii afectaţi de caracteristicile imobilelor pe care doresc să le ridice. Drept urmare, dezvoltatorii au găsit o cale să-i sară din schemă. 

 

Specialiştii susţin că modificarea adresei blocului care este, în realitate, între Şos. Nicolina nr. 104 şi 110, şi transpunerea acestuia, în documentaţie, ca fiind la Şos. Nicolina nr. 130 nu are logică. Pentru că, într-un final, falsul este descoperit. Singura explicaţie, susţine un membru al Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, este ca proiectul să aibă „linişte” până ajunge la aprobare.

 

Căutările se fac pe adresă

Arhitecta Angela Ioan a susţinut, în cazul ambelor blocuri la care adresa din acte este diferită de realitate, că numărul cadastral în cazul ambelor blocuri este corect. Şi, perfect adevărat, la o căutare în baza de date de la Cadastru, pe număr cadastral, terenul apare la adresa corectă. „Dar, nimeni nu caută pe număr cadastral, Oricine are de căutat ceva, caută pe adresă”, explică arhitectul Ionel Oancea, fost architect-şef al Iaşului, care spune că nu s-a confruntat niciodată cu un caz în care adresa din actele înaintate Primăriei să fie intenţionat greşită.

 

Aici ar trebui, de fapt, ridicat blocul avizat şmechereşte de arhitect

 

Bostan: Vecinul nu va găsi informaţia

Informaţia este confirmată şi de consilierul Ciprian Bostan, care spune că, dacă cineva ar vrea să se opună, nu ar găsi nicăieri informaţia că la adresa pe care o urmăreşte va apărea un bloc. „Este exclus că vrea să evite strângerea de semnături, în nici unul dintre cazuri nu este nevoie de ele. Sigur este vorba despre altceva, fiind blocuri înghesuite între altele. Să luăm exemplul unui om normal din Nicolina, din zona acelui bloc, care este interesat dacă pe acel spaţiu verde va apărea ceva şi caută pe adresă. El nu va găsi informaţia că se pregăteşte un Plan Urbanistic Zonal, nu îl va putea contesta în termenul legal şi va trece. Este inexplicabilă altfel greşeala, eu ştiu că dacă am ceva de proiectat mă duc pe teren, nu mă uit doar pe hârtii. Şi nu cred că nu observ că este altă adresă”, explică Bostan.

 

Citește și Rețeta mafiei: al doilea bloc construit la o adresă falsă

 

Citește și Un fals scandalos: bloc mutat din pix la o altă adresă, ca să iasă PUZ-ul

 

Două adrese greşite, acelaşi architect

REPORTER DE IAŞI a descoperit, în ultimele două luni, că arhitecta Angela Ioan a semnat două proiecte de imobile, înaintate Primăriei, în care adresa reală era la sute de metri depărtare de cea declarată în acte. În ambele cazuri, terenurile reale sunt înghesuite între alte blocuri, pe când adresele false sunt terenuri libere, fără vecinătăţi. Arhitecta Angela Ioan a afirmat că a cerut Primăriei adrese pentru cele două blocuri, deşi ele există deja. Arhitecta mai susţine că va solicita confirmarea adresei la toate proiectele pe care le va semna.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top