fbpx
Portokal
Facturi comerciale falsificate, depistate în Vama Sculeni

Facturi comerciale falsificate, depistate în Vama Sculeni


Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iaşi împreună cu inspectori vamali au descoperit, ascunse în torpedoul unui microbuz și într-o geantă de voiaj aparținând șoferului unui autocar, 14 facturi comerciale falsificate.

 

În ziua de 08 iunie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru a intra în ţară, cetățenii români Nicolai L. și Ion D., în vârstă de 52,  respectiv  41 de ani, domiciliați pe raza județelor Vaslui și Iași. Cei doi bărbați conduceau un microbuz, respectiv un autocar și efectuau curse pe relaţia Republica Moldova – Italia.

 

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două mijloace de transport, ocazie cu care, echipele comune de control au descoperit, în torpedoul microbuzului și într-o geantă de voiaj ce aparținea șoferului de autocar, 14 facturi comerciale care aveau aplicate ştampile cu inscripţia TAX FREE.

 

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că ştampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unora autentice.

 

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că nu aveau cunoştință că facturile sunt falsificate.

 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea unui sigiliu, a unei ştampile sau a unui instrument de marcare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top