fbpx
 
Toți oamenii lui Chirica

Toți oamenii lui Chirica


Oamenii pe care se bazează actualul edil-şef al municipiului Iaşi pentru a-i duce la îndeplinire ţelurile din administraţia locală. Primarul Mihai Chirica a redesenat recent statul de funcţii din Primărie, lucru care a dus la apariţia unor noi posturi de şefi. În aceste funcţii figurează personaje impuse pe linie de partid, aşa cum este cazul Dorinei Ţicu, Monicăi Ioana Boca sau a lui Lucian Bălinişteanu. Alţi şefi au fost numiţi fără a se şti prea bine ce experienţă posedă în administraţie. Ultima categorie este cea a reconfirmărilor gen Cristina Oţeleanu sau Vasile Tiron.

 

Mulţi dintre ei sunt tineri şi lipsiţi de experienţă, dar primarul Mihai Chirica a considerat că merită să fie numiţi şefi de birou. Tot în aparatul său de specialitate, Chirica şi-a adus foşti şefi de deconcentrate, copii ai susţinătorilor şi chiar soţii ale prietenilor săi. O radiografie a noului statut de funcţii aprobat recent de Consiliul Local scoate în evidenţă oamenii pe care se bazează Mihai Chirica în îndeplinirea ţelurilor din mandatul său.

 

Soţie de judecător la Calitate

Cristina Oţeleanu, fostă secretară a Consiliului Local, care s-a retras o perioadă în mediul privat, ocupându-se de o firmă de consultanţă alături de Ion Serbina, fostul secretar al judeţului, a fost numită, în acest an, şefa Direcţiei Juridice din Primărie. Pregătirea sa, dar şi slaba echipă din acest nevralgic serviciu, l-au determinat pe Chirica să o oferteze pentru acest post. Lavric Alina Maria, noua şefă a Serviciului Managementul Calităţii şi Control Intern, este o fostă subordonată a amantei primarului Gheorghe Nichita, cea în “cinstea” căreia s-a înfiinţat acest birou. Salariul acesteia, de 38.000 lei pe an, este completat de cel al soţului, judecător la Suceava.

Gabriela Lăcrămioara Bădărău, soţie de avocat, este noua şefă a Serviciului Achiziţii Publice şi se bucură de o o avere constând din două apartamente şi un autoturism de lux.

Şi la Serviciul Audit Public Intern a fost numită o altă angajată din Primărie, în persoana Mihaelei Chirilă, pentru un salariu de 54.000 de lei pe an.

 

Activist avansat rapid

Surprinzătoare pare ascensiunea Alinei Cepoi, inspector la Direcţia Locală de Evidenţa Persoanei şi promovată la foc automat pe funcţia de şefă la Biroul Evenimente Publice, un department-cheie în eşafodajul aparatului propriu al primarului. Cât despre declaraţia de avere, aceasta este completată doar la o singură rubrică - un apartament cumpărat prin Prima Casă.

Un alt pion strecurat într-o funcţie, pe linie de partid, este Lucian Bălinişteanu, un lipitor de afişe al PSD, care a fost urcat într-unul dintre cele mai propice momente (inculparea fostului şef, Eugen Chişcă), la cârma Serviciului Administrativ. La fel ca Alina Cepoi, şi el nu nu deţine decât un apartament achiziţionat prin Prima Casă, plus protecţia primarului. La acest moment, după un interimat discret, Chirica i-a făcut prelungire pe funcţie pentru o perioadă de 6 luni.

 

Vechea şi noua generaţie: Alina Cepoi şi Vasile Tiron, alături de protectorul lor, primarul Mihai Chirica

 

Transfer de la Prefectură

Mihai Radu Grigoraş, fost şef al Corpului de Control al Prefectului şi ulterior director al Oficiului de Cadastru, ocupă din acest an postul de şef al Compartimentul Monitorizare Tehnică. Acesta nu are nici casă, nici maşină pe pe numele său, ci doar un teren de 10.000 mp în Tunari-Ilfov.

Fiul antrenorului emerit de scrimă, Iulian Biţucă, a prins şi el un post de şef serviciu la Direcţia Finanţe Publice Locale, în timp ce soţia sa, Carmen Mihaela, este inspector la Evidenţa Persoanei.

O altă „revelaţie” a lui Chirica este Adina Roxana Stoleru Youssef, numită recent şefă la Biroul Registratură. Aceasta este angajată de un an în Primărie şi este căsătorită cu un agent imobiliar de la Trustul Terra. În cursul acestui an a intrat în echipa lui Chirica şi Elena Cristina, soţia consilierului politic al edilului, Iulian Micu. Ea a fost angajată ca inspector.

După „spargerea” în patru a Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, un post de conducere i-a revenit soţiei consilierului local PSD Florin Boca, Monica Ioana, care este şef Serviciu Administrare Spaţii Comerciale şi Terenuri. La conducerea Direcţiei Fond Locativ a fost numită Cristina Albişteanu, soţie de preot şi angajată a Direcţiei din 2011. Are o avere „modestă” ce constă în două case, un teren şi un jeep.

 

Trofor redivivus

Peste noapte, Primăria Iaşi şi-a mai adăugat un director în statul de funcţii, la Direcţia Generală Tehnică şi Dezvoltare, în persoana anonimului Adrian Blănaru, care are în subordine Direcţia de Proiecte Europene condusă de Beatrice Fotache, soţia unui ofiţer SRI, Direcţia de Implementare Integrată a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (şef: Dumitru Tomorug) şi Direcţia Tehnică şi Servicii Comunitare aflată sub conducerea Vioricăi Bostan.

Familia Ghergheşanu, el fost şef la Biroul Străzi, cu un salariu anual de 35.000 lei, ea, actuală şefă la Serviciul Buget, cu un salariu anual de 60.000 lei, este un cuplu care confirmă faptul că bugetarii nu o duc rău deloc. Printre cei care încasează lefuri de peste 4.000 de lei pe lună, îi mai enumerăm pe Sebastian Buraga, şeful Serviciului de Dezvoltare a Capacităţii Administrative sau Andrei Trofor, şeful Serviciului Coordonare Programe Culturale, care ridică anual 43.000 de lei.

 

Om de încredere al fostului primar Nichita, Adriana Spătaru este pe val şi în prezent

 

Bună pentru amândoi

Vasile Tiron, fost militar la Serviciul de Aprovizionare, a fost confirmat la conducerea Direcţiei de Relaţii Publice şi Transparenţă Decizională, căreia îi sunt subsumate Serviciul Centrul de Informaţii Pentru Cetăţeni şi Biroul de Democraţie Participativă Locală. La cel din urmă a fost numită Adriana Spătaru, fosta şefă de cabinet a primarului Gheorghe Nichita.

Tiron este om de 100.000 lei pe an, prin cumularea salariului de 55.210 lei, a pensiei militare de 35.000 de lei şi a indemnizaţiei de membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Termoservice de unde ia 9.000 lei anual. 

 

„Serviciile secrete” ale lui Chirica

Noua organigramă a primarului Chirica abundă de servicii care mai de care mai ciudate, înfiinţate în cursul acestui an. Printre acestea se află Biroul Monitorizarea Punerii în aplicare a Hotărârilor Judecătoreşti, condus de Cătălin Laurian Bejan. “Acest birou are ca atribuţii monitorizarea punerii în aplicare a hotărârilor judecătoreşti pronunţate de către instanţele penale privind munca în folosul comunităţii şi relaţionarea cu Serviciul de Probaţiune. De asemenea, pe componenta de punere în aplicare a hotărârilor judecătoreşti se monitorizează şi se raportează modul în care compartimentele de specialitate pun în aplicare hotărârile judecătoreşti în cauzele în care autoritatea administraţiei publice locale a fost parte în proces”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Un alt department nou este Serviciul Legislaţie, Metodologie şi Avize de Legalitare, la cârma căruia se află Dorina Paraschiva Carp, o funcţionară din garda veche, cu casă şi teren la Ţibana şi salariu de 42.000 de lei pe an. Acest serviciu are ca atribuţii emiterea avizului de legalitate pe actele administrative întocmite în activitatea internă a autorităţii administraţiei publice locale: contracte de achiziţie, concesiune, folosinţă spaţii, închiriere locuinţe şi alte acte de gestionare a fondului locativ, asociere, referate şi pe alte documente emise în procesul de elaborare a actelor administrative. Totodată, Serviciul Contencios, reprezentat de Liliana Benţa, are drept atribuţii reprezentarea în instanţă a unităţii admnistrativ teritoriale a municipiului Iaşi, precum şi în faţa oricăror altor organe judiciare. PVC Inflatable Boats - Lightweight, Versatile, and Adventure-Ready https://argo-drive.com

 

Dorina Ţicu are încrederea lui Chirica

 

A fost consiliera lui Iacoban

Dorina Ţicu a apărut în 2013 în Primărie, fiind pusă recent de Mihai Chirica în locul lui Mihai Pricop la şefia Biroului Relaţii cu Societatea Civilă. Nu se cunoaşte expertiza acesteia faţă de cea a predecesorului ei, ci doar că predă, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Are însă o calitate-cheie Dorina: a fost consilier la biroul parlamentar al fostului deputat Sorin Iacoban, unul dintre apropiaţii primarului.  


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30